maanantai 14. toukokuuta 2012

Reunalla


Man on a Ledge (Reunalla) (2012)
Ohjaus: Asger Leth
Käsikirjoitus: Pablo F. Fenjves
Näyttelijät: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Ed Harris, Génesis Rodriguez, Anthony Mackie, Edward Burns, Titus Welliver, Kyra Sedgwick, William Sadler
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 132
Pisteet: ***
Ihan viihdyttävä rikostrilleri.
Mies (Sam Worthington) kirjautuu New Yorkissa sijaitsevaan loistohotelliin väärällä nimellä, syö aamiaisen, astuu ulos ikkunasta ja jää seisomaan talon koristereunukselle. Alhaalla olevat ihmiset näkevät hänet ja pian paikka jo kuhiseekin palomiehiä ja poliiseja, jotka aloittavat välittömästi neuvottelut ilmeisestikin hyppäämistä harkitsevan miehen kanssa. Tämä pyytää paikalle tunnetun poliisineuvottelija Lydia Mercerin (Elizabeth Banks), jolla on vielä tuoreessa muistissa huono kokemus itsemurhan tehneestä masentuneesta poliisista. Tällä kertaa asiat eivät ole kuitenkaan ihan siltä miltä näyttävät, mutta aivan ensiksi Lydian on selvitettävä miehen oikea henkilöllisyys ja vasta sitten mitä hän oikeasti onkaan tekemässä talon reunuksella.
Elokuvan alku toimi melkoisen hyvin. Sam Worthingtonin esittämän miehen oikea henkilöllisyys paljastetaan melko nopeasti takaumien kautta, mutta hänen todelliset aikeensa tulevat pikkuhiljaa selville. Asetelma oli tarpeeksi kiinnostava ja pitikin ihan kivasti otteessaan lähes loppuun asti. Lopussa juonikuvio lähti kuitenkin hirveään laukkaan ja asiat tapahtuivat aivan liian nopealla vauhdilla. Joskus nopea tahti on paikallaan, mutta tässä olisi kaivannut vähän hitaampaa rytmitystä loppuun. Pituutta ei toki olisi tarvinnut olla enempää, mutta ehkä juonesta oltaisiin voitu karsia jotain alkupuolelta. Elokuvan rikolliset eivät oikein olleet uskottavia ja heidän osaltaan jäi melkoisia aukkoja juoneen, varsinkin lopussa. Sam Worthington ja Elizabeth Banks olivat kohtuu hyviä päärooleissa, mutta etenkin Banksin hahmoa olisi pitänyt kehitellä vähän paremmaksi. Jamie Bell näytteli melkoisen osuvasti Worthingtonin hahmon veljeä ja Génesis Rodriguez tämän seksikästä tyttöystävää. Ed Harris oli ökyrikas liikemies. Muissa rooleissa nähtiin Anthony Mackie, Edward Burns, Titus Welliver, Kyra Sedgwick ja William Sadler.
Sellainen melko helposti unohdettava viihdeleffa tämä lopulta oli, mutta kyllä tämän kerran jaksoi katsella oikein hyvin. Aivot narikkaan ja talon reunalle seisoskelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti