torstai 10. toukokuuta 2012

Cairo Time


Cairo Time (2009)
Ohjaus: Ruba Nadda
Käsikirjoitus: Ruba Nadda
Näyttelijät: Patricia Clarkson, Alexander Siddig, Elena Anaya, Amina Annabi, Tom McCamus, Mona Hala, Fadia Nadda
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 128
Pisteet: ***
Ihan kiva romanttinen draama.
Journalisti Juliette (Patricia Clarkson) saapuu Kairoon tapaamaan YK:n palveluksessa olevaa miestään Markia (Tom McCamus), mutta perillä häntä ei olekaan vastassa Mark, vaan tämän entinen kollega ja nykyinen kahvilan omistaja Tareq (Alexander Siddig). Tareq on lupautunut pitämään Juliettelle seuraa sillä välin kun Mark on työkiireiden takia Gazan puolella. Juliettella on siis runsaasti aikaa tutustua Kairon nähtävyyksiin, tosin pyramidit hän aikoo säästää katsottavaksi yhdessä miehensä kanssa. Komea, ystävällinen ja hurmaava Tareq alkaa kuitenkin kiinnostaa Juliettea muutenkin kuin vain ystävänä ja Tareqilla on myös samanlaisia tunteita Juliettea kohtaan.
Iäkkäämmille naisille suunnattu Cairo Time on varsin mainio elokuva, tosin alkupuoli oli hivenen liiankin tylsä. Lopussa meno parani kuitenkin koko ajan. Näyttelijäsuoritukset olivat oikein hyviä. Patricia Clarkson ja Alexander Siddig ovat päärooleissa vakuuttavia. Juoni ei ollut mikään tyypillisimmän kaavan mukaan menevä, vaan tarjosi kivan hidastempoisen rakkaustarinan ilman turhaa väkinäisyyttä. Oikeastaan tämä voisi toimia vielä paremmin toiseen kertaan katsottuna kun tietää ettei kyseessä ole mikään lällydraama. Kairo oli paikkana mielenkiintoinen, mutta hieman tylsähkösti paikkaa kuitenkin lopulta kuvattiin. Ehkäpä kaupungin kuumuus ja häslinki tietyillä alueilla kuvattaessa vaikuttivat, mutta vähän jäi sellainen fiilis ettei ihan parasta jälkeä saatu aikaiseksi.
Elokuva toimi myös sen takia ettei siinä selitelty kaikkea rautalangasta. Toinen katsomiskerta voisi siis olla joskus paikallaan, asiat voisivat avautua silloin hieman eri tavalla. Paljon riippuu myös katsomishetken fiiliksestä miten elokuva toimii. Jos kaipaa nopeatempoista toimintaa niin kannattaa katsoa jotain muuta, jos taas kaipaa hitaasti etenevää kerrontaa ja vähäeleistä romantiikkaa niin tämä on oikein sopivaa katsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti