perjantai 4. toukokuuta 2012

Agent Vinod


Agent Vinod (2012)
Ohjaus: Sriram Raghavan
Käsikirjoitus: Sriram Raghavan, Arijit Biswas
Näyttelijät: Saif Ali Khan, Kareena Kapoor, Ravi Kishan, Prem Chopra, Ram Kapoor, B.P. Singh, Shahbaz Khan, Adil Hussain, Dhiritman Chaterji, Vasilisa Petina
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 123
Pisteet: ****
Viihdyttävää toimintaseikkailua.
RAW-agentti Vinod (Saif Ali Khan) hoitaa tehtävänsä aina tyylikkäästi, missä päin maailmaa tahansa. Kun hänen kollegansa tapetaan, lähtee Vinod jahtaamaan murhaajia Marokosta Latviaan, Latviasta Karachiin, Karachista Delhiin ja lopulta Delhistä Lontooseen. Ainut vihje on lukema 242, jonka merkitystä Vinod yrittää selvittää ja pääsee samalla varastetun salkkuydinpommin jäljille. Kuvioissa on lukuisten pahisten lisäksi mukana myös pakistanilainen lääkäri Ruby Mendes (Kareena Kapoor), joka saattaa olla Vinodin puolella tai sitten ei. Luvassa on runsaasti yllätyksiä, ammuskeluja, kiperiä tilanteita, takaa-ajoja ja räjähdyksiä. Tervetuloa agentti Vinodin maailmaan.
Vaikka Agent Vinod lainaa nimensä vuonna 1977 tehdystä intialaiselokuvasta, ei kyseessä ole uusintaversio, ainakaan virallisesti. Hahmon nimi on sama ja agenttitoiminnasta on kyse molemmissa elokuvissa, mutta siihen yhtäläisyydet ilmeisesti loppuvat. Tämä 2012 valmistunut Agent Vinod on tyyliteltyä aivot narikkaan viihdettä. Juoni poukkoilee vähän sinne sun tänne, mutta lopulta keskeiseksi asiaksi nousee salkkuydinpommin löytäminen. Toimintakohtauksissa kuvaus ja leikkaus oli valitettavasti melkoisen sekavaa, joka laski elokuvan tasoa huomattavasti, mutta muutoin taso oli melkoisen hyvää. Agentti Vinod oli jamesbondmainen hurmuri eikä pelännyt tahrata käsiään vereen. Roolia esittänyt Saif Ali Khan oli ainakin itselleni täysin tuntematon intialaistähti, mutta kotimaassaan hän on varsin suosittu. Hän lukeutuukin yhdeksi neljästä Khanista, jotka ovat hallinneet Bollywood-leffoja 90-luvulta lähtien. Muita Khaneja ovat Salman Khan, Aamir Khan ja Khaneista tunnetuin, Shak Rukh Khan. Mitään sukua tämä nelikko ei toisilleen ole nimistään huolimatta.
Ihan hyvin Saif Ali Khan roolinsa näyttelee. Todellista tähtiainesta en tosin hänessä tämän perusteella näe, mutta vetäisee tälläisen keveämmän roolin oikein kivasti, tarpeen tullen tosikkona ja välillä myös sopivasti virnuillen. Vaikka elokuva onkin jo kerännyt enemmän kassatuloja kuin mitä elokuvan budjetti oli, pidetään elokuvaa siltikin epäonnistuneena kaupallisesti. Hieman sääli, sillä olisi ollut mukava nähdä tälle jatkoa. Silloin oltaisiin voitu parantaa entisestään tästä ja karsia esim. heikko kuvaus ja leikkaus pois toimintakohtauksista. Elokuva on ollut muuten aika arka aihe Intiassa, koska siinä kuvataan pakistanilaisia terroristeina. Intia ja Pakistanhan ovat olleet jo pitkään keskenään terroristisodissa. Ehkäpä tämäkin seikka vaikutti elokuvan heikkoon menestykseen Intiassa. Itse viihdyin tämän parissa oikein mainiosti, tosin ensin piti hetki nollata aivojaan. Suosittelen siis katsastamaan tämän. Niin ja tässä ei tarvitse edes pelätä niitä kuuluisia Bollywood-leffojen laulu- ja tanssikohtauksia, niitä löytyy tästä nimittäin hyvin vähän ja ne ovat oikeasti osana tarinaa eikä pelkkiä pakollisia laulu- ja tanssinumeroita, kuten yleensä Bollywood-leffoissa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti