perjantai 11. toukokuuta 2012

Seeking Justice


Seeking Justice (2011)
Ohjaus: Roger Donaldson
Käsikirjoitus: Robert Tannen
Näyttelijät: Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones, Jennifer Carpenter, Harold Perrinneau, Xander Berkeley, IronE Singleton, Jason Davis, Wayne Pére
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 129
Pisteet: ***½
Yllättävän mielenkiintoinen trilleri.
Will Gerard (Nicolas Cage) työskentelee opettajana Rampartin yläkoulussa. Hänen vaimonsa Laura (January Jones) raiskataan ja pahoinpidellään eräänä iltana. Poliisit lupaavat saada tekijän kiinni ja vastuuseen teoistaan. Mystinen mies nimeltä Simon (Guy Pearce) alkaa yllättäen juttelemaan Willille sairaalan odotushuoneessa ja kertoo tietävänsä tekijän ja että tämä tulee vapautumaan hyvin nopeasti tuomion jälkeen, puhumattakaan pitkästä ja Lauraa raastavasta oikeudenkäyntiprosessista. Simon kertoo edustavansa tiettyä organisaatiota, joka hoitelee vastaavanlaisia tilanteita ilman poliisien tarvetta, toisinsanoen tekijä hoidellaan päiviltä mikäli Will niin haluaa. Vastapalveluksena Willin tulee joskus auttaa organisaatiota jollain pienellä tavalla. Will empii, mutta suostuu. Raiskaaja hoidellaan siis päiviltä. Puoli vuotta myöhemmin Simon ottaa Williin yhteyttä ja pyytää palvelusta, joka on kuitenkin hieman enemmän mihin Will on valmis.
Aika vähäiselle huomiolle jäänyt elokuva tarjoilee yhden mielenkiintoisimmista asetelmista vähään aikaan ja sen ansiosta nousee pisteidensä osalta melkoisen korkealle. Elokuvan loppu tosin lässähti melkoisesti ja meininki oli siellä tyypillisempää ja tylsempää toimintamäiskettä. Alkuasetelma oli kuitenkin todella mielenkiintoinen ja tunnelmakin pysyi hyvin kasassa. Nicolas Cage tekee varsin hyvän roolisuorituksen miehenä joka pääsee nimettömän organisaation jäljille, jonka lonkerot ulottuvat yllättäviin paikkoihin. Muihin rooleihin on löytynyt aika nimekkäitä näyttelijöitä, kuten X-Men: First Class elokuvassa nähty January Jones, Dexter-sarjasta tuttu Jennifer Carpenter, Lost-sarjasta tuttu Harold Perrinneau, Nikita-sarjasta tuttu Xander Berkeley ja The Walking Dead-sarjasta tuttu IronE Singleton. Cagen ohella tunnetuin nimi on kuitenkin pian Prometheus-elokuvassakin nähtävä Guy Pearce.
Elokuvan ohjasi Roger Donaldson, jolla on takanaan liuta varsin tunnettuja elokuvia, kuten Species, Cocktail, The Getaway, Dante's Peak, The Recruit ja The Bank Job, joten ei ihme että kyseessä on hieman normaalia halpistrilleripaskaa parempi tapaus. Osittain tämän voi kyllä luokitella halpistrilleripaskaksi, sillä tehosteet ja jotkut toimintakohtaukset olivat melkoisen halvan oloisia. Mutta kuten todettu, Donaldson on varsin osaava ohjaaja ja parhaimmillaan osaa tehdä erittäin toimivaa menoa. Harmi että asetelmasta ei aivan lopussa saatu mitään ihmeellistä irti, vaan lähdettiin tyypillisemmän toimintamätsäilyn puolelle. Kaikesta huolimatta tämä oli oikein suositeltavaa katsottavaa, juonikuvio ei kulkenut tyypillisiä latuja vaan piti kivasti katsojan penkin laidalla odottamassa seuraavaa käännettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti