sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Mother's Day


Mother's Day (2010)
Ohjaus: Darren Lynn Bousman
Käsikirjoitus: Scott Milam
Näyttelijät: Rebecca De Mornay, Jaime King, Patrick John Flueger, Warren Kole, Deborah Ann Woll, Briana Evigan, Shawn Ashmore, Frank Grillo, Lisa Marcos, Matt O'Leary, Lyriq Bent, Tony Nappo, Kandyse McClure, Jessie Rusu, Jason Wishnowski, J. LaRose, Jennifer Hupe, Alexa Vega, A.J. Cook
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 131
Pisteet: ****
Kieroitunutta ja veristä äitienpäivää.
Pieleen menneen pankkiryöstön jälkeen kolme veljestä, Ike (Patrick John Flueger), Addley (Warren Kole) ja vakavasti haavoittunut Johnny (Matt O'Leary), pakenevat kotiin pyytääkseen äidiltään apua, mutta huomaavatkin perillä talon kuuluvan nyt sen uusille omistajille, Bethille (Jaime King) ja Danielille (Frank Grillo), jotka ovat parhaillaan juhlimassa ystäviensä kanssa Danielin syntymäpäivää. Veljekset ottavat heidät panttivangeikseen samaan aikaan kun ulkona suojaudutaan isolta myrskyltä, joten kadut ovat tyhjillään eikä kukaan näe tai kuule heidän hätäänsä. Pian paikalle saapuu myös talon pakkohuutokaupassa menettänyt äiti Natalie (Rebecca De Mornay) tyttärensä Lydian (Deborah Ann Woll) kanssa. Kyseessä ei ole mikä tahansa äiti, vaan kieroitunut ja lastensa vuoksi mitä tahansa tekevä nainen, jolle ei vittuilla. Kukaan ei tule selviämään yöstä entisellään.
Ai perkele, tässäpä mainio äitienpäiväleffa. Kyseessä on uusintaversio Charles Kaufmanin samannimisestä elokuvasta vuodelta 1980, jonka taustalta löytyi Troma-halpistuotantoyhtiö, Charlesin veli kun sattui olemaan Troman toinen perustaja Lloyd Kaufman. Tuo alkuperäinen elokuva on noteerattu kulttielokuvaksi, mutta valitettavasti en ole sitä nähnyt, joten en osaa sanoa kuinka hyvä tai huono se on. Tämä uusintaversio on joka tapauksessa oikein toimiva panttivankitrilleri. Alkuperäinen tehtiin pikkurahalla, tässä rahaa on palanut sentään 11 miljoonaa dollaria, joten ihan eriluokan elokuvista kyse budjetin osalta ainakin. Juonikuviossa ja leikkauksessa oli muutamia aika pahoja töppäyksiä, mutta muutoin meno oli sopivan rankkaa eikä vertakaan säästelty. Rebecca De Mornay loistaa pääroolissa psykopaattisena äitinä, joka tietää mikä on parasta hänen lapsilleen. Pelkän kiduttamisen ja tappamisen sijaan hän osaa olla myös lempeä ja huolehtiva, ainakin niin kauan kun hänelle tai hänen lapsilleen ei vittuilla.
Muutoinkin elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat yllättävänkin hyviä, tai ainakin toimivia. Jaime King, Frank Grillo ja näiden vieraina olevia esittävät Shawn Asmore, Briana Evigan, Lisa Marcos, Lyriq Bent, Tony Nappo, Kandyse McClure ja Jessie Rusu toimivat välillä aika järjettömän tyhmästi, mutta lopulta kuitenkin sopivan viihdyttävästi. Ruumiita syntyy siis hyvään tahtiin ja oli aika vaikea arvata kuka jää lopulta henkiin, jos kukaan. Välillä meno muuttui myös hieman pervoksi, tuosta puolesta olisi voinut ottaa enemmänkin irti. Elokuvan ohjasi Saw-elokuvien ohjaajana tunnetuksi tullut Darren Lynn Bousman. Mies tekee tässä melkoisen hyvää jälkeä pienistä mokista huolimatta. Myös käsikirjoittaja Scott Milan on suoriutunut hyvin tehtävästään, sillä kyseessä on hänen ensimmäinen käsikirjoitus, tai ainakin ensimmäinen jonka pohjalta on oikeasti tehty valmis elokuva. Mukana on mukava annos mustaa huumoria, tai huumoria ainakin jossain mielessä. Kaikki kun eivät tälläistä menoa huumoriksi laske. No, se on heidän menetyksensä. Itse naureskelin muutamilla jutuille samalla kun pidin niitä myös melkoisen sairaina. Selkeästi siis minua varten tehty elokuva. Suosittelen siis katsottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti