tiistai 9. lokakuuta 2012

Madagascar 3


Madagascar 3: Europe's Most Wanted (Madagascar 3) (2012)
Ohjaus: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon
Käsikirjoitus: Eric Darnell, Noah Baumbach
Äänirooleissa: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen, Cedric the Entertainer, Andy Richter, Tom McGrath, Frances McDermond, Jessica Chastain, Bryan Cranston, Martin Short, Chris Miller, Vinnie Jones, Paz Vega
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 258
Pisteet: ***½
Madagascar -elokuvasarjan kolmas osa tarjoilee jälleen mainiota viihdettä koko perheelle.
Afrikkaan päätynyt Alex-leijona (ääniroolissa Ben Stiller) kaipaa kotiinsa New Yorkin eläintarhaan. Niinpä hän lähtee ystäviensä Marty-seepran (ääniroolissa Chris Rock), Melman-kirahvin (ääniroolissa David Schwimmer) ja Gloria-virtahevon (ääniroolissa Jada Pinkett Smith) sekä makien kuningas Julien XIII:n (ääniroolissa Sacha Baron Cohen), Maurice-sormieläimen (ääniroolissa Cedric the Entertainer) ja Mort-hiirimakin (ääniroolissa Andy Richter) kanssa hakemaan Kipparin (ääniroolissa Tom McGrath) johtamat pingviinit ja simpanssit Monte Carlon kasinolta. Siellä ollessaan he saavat peräänsä paikallisen eläinpoliisikapteeni Chantel DuBoisin (ääniroolissa Frances McDermond), joka haluaa leinojanpään yksityiseen eläinkokoelmaansa.
Jahdatut eläimet piiloutuvat sirkusjunaan ja ostavat pingviinien hankkimilla rahoilla kiertävän sirkusseurueen kuullessaan sen olevan sopivasti matkalla Amerikkaan ja New Yorkiin. Sirkuksen eläimet ovat kuitenkin huonoja esiintyjiä, joten Alex alkaa kannustaa heidät takaisin entiseen loistoonsa ja he opettavat heille myös uusia temppuja jotta amerikkalainen sirkuspromoottori varmasti kuskaisi heidät Amerikkaan. Alex myös lähentyy Gia-jaguaarin (ääniroolissa Jessica Chastain) kanssa opettaessaan tälle amerikkalaista strapetsia. Ongelmana on kuitenkin itseluottamuksensa menettänyt Vitali-siperiantiikeri (ääniroolissa Bryan Cranston) joka pystyi loistoaikoinaan hyppäämään sormuksen lävitse sekä tietysti yhä perässä seuraava eläinpoliisikapteeni DuBois.
Kolmannessa Madagascar-elokuvassa meno yltyy välillä vähän liiankin lennokkaaksi ja elokuvan suurin ongelma on uskottavuuden puute. Tosin eihän ne kaksi aiempaakaan osaa mitään hirveän uskottavia olleet, mutta pysyivät sentään ainakin jollain tapaa vielä ihan uskottavuuden rajoissa kuitenkin. Tässä realistisuudelle sanotaan hei hei melkoisen nopeasti ja katsojan odotetaan pysyvän kyydissä loppuun asti ilman vastaväitteitä. Enkä niitä vastaväitteitä hirveästi kyllä jaksanut päässäni pyöritelläkään vaan lähinnä nautin menosta, sillä Madagascar 3 tarjoilee silmäkarkkia animoinnin ja vauhdikkaan menon osalta oikein roppakaupalla. Se on myös sopivaa katsottavaa perheen pienimmille. Muutama pelottavampi kohtaus saattaa perheen pienimmät säikäyttää, etenkin junassa tapahtunut kohtaus, jossa makien kuningas Julien XIII kohtaa ensimmäisen kerran kolmipyörällä ajavan Sonya-karhun. Kohtauksessa on viittaus 70-luvun Luojan tähden paetkaa!-kauhuelokuvaan. Eläinpoliisikapteeni DuBois on myös melkoisen pelottava sillä häntä ei tunnu saavan pysäytettyä oikein mitenkään. Erinomainen hahmo juuri sen takia.
145 miljoonaa dollaria maksanut Madagascar 3 sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla 18. toukokuuta 2012 ja teattereihin se saapui Yhdysvalloissa 8. kesäkuuta ja Suomessa 3. elokuuta. Kassatuloja elokuva keräsi maailmanlaajuisesti 667 miljoonaa dollaria nousten elokuvasarjan menestyneimmäksi osaksi. Tulossa on myös spin-off elokuva jossa seikkailevat pingviinit, jotka jäivätkin tässä aiempiin osiin nähden hieman enemmän sivuhahmoiksi juonen kannalta. Sen pitäisi valmistua vuonna 2015. Myös neljännestä osasta on ollut puhetta, mutta mitään päätöksiä siitä ei olla vielä tehty. Tavallaan tähän olisi elokuvasarja hyvä lopettaa, mutta jos aivan pakko on vielä yksi osa tehdä niin eiköhän sekin tule katsottua, sillä meno pysyi yllättävän hyvänä näissä kaikissa kolmessa osassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti