sunnuntai 7. lokakuuta 2012

That's My Boy


That's My Boy (2012)
Ohjaus: Sean Anders
Käsikirjoitus: David Caspe
Näyttelijät: Adam Sandler, Andy Samberg, Leighton Meester, Vanilla Ice, Milo Ventimiglia, Will Forte, James Caan, Blake Clark, Meagen Fay, Tony Orlando, Rachel Dratch, Nick Swardson, Peggy Stewart, Luenell, Ciara, Eva Amurri Martino, Susan Sarandon, Justin Weaver, Ian Ziering, Amber Paul
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 256
Pisteet: ***½
14-vuotias Donny Berger (Justin Weaver) ehdottaa kuumalle 22-vuotiaalle opettajalleen Mary McGarriclelle (Eva Amurri Martino) treffejä ja käsihoitoa niiden aikana. Donny saa jälki-istuntoa, mutta yllättäen McGarricle paljastaa olevansa ihastunut Donnyyn ja he alkavat harrastaa seksiä salassa. He jäävät kuitenkin kiinni ja McGarricle pidätetään ja tuomitaan kolmeksikymmeneksi vuodeksi vankilaan alaikäisen raiskauksesta. Kaiken lisäksi hän on raskaana ja lapsi, joka saa nimekseen Han Solo Berger määrätään Donnyn huolehdittavaksi. Donnysta tulee samalla koko kansan tuntema julkkis eikä hänestä tietystikään ole pienen lapsen isäksi. 42-vuotiaana Donny (Adam Sandler) on enää harvojen tuntema julkkis ja kaikki julkisuudesta tienatut rahat ovat kadonneet. Hän ei ole maksanut veroja sitten vuoden 1994, joten häntä odottaa vankila jos hän ei pysty maksamaan 43 000 dollarin velkoja verottajalle.
Aikuiseksi varttunut Han Solo Berger (Andy Samberg) taas on muuttanut nimensä Todd Petersoniksi eikä ole ollut yhteydessä isäänsä 18-vuotta täytettyään. Hän on menossa naimisiin kauniin Jamien (Leighton Meester) kanssa ja on menestynyt myös työelämässä. Donny saa selville Hanin olevan menossa naimisiin ja saa tv-tuottajalta ehdotuksen että heistä ja vankilassa vielä olevasta McGarriclesta (Susan Sarandon) tehtäisiin jälleennäkemisohjelma, josta Donny saisi 50 000 dollaria eli voisi maksaa velkansa. Niinpä Donny kuokkii keskelle Hanin, siis Todd Petersonin häävalmisteluja ja palauttaa kurjat lapsuusmuistot Toddin mieleen yrittäessään houkutella valheen turvin Toddin tapaamaan äitiään ennen häitä. Jamielle ja tämän perheelle Todd esittelee Donnyn vanhana ystävänään, sillä on kertonut vanhempiensa kuolleen kun hän oli pieni lapsi.
Adam Sandlerin edellinen elokuva Jack and Jill oli kenties hänen koko uransa surkein tekele, joten odotukset tämän uuden elokuvan suhteen olivat erittäin olemattomat. Yllättäen kyseessä on kuitenkin Sandlerin uran kenties paras elokuva, tai ainakin parhaimpien joukkoon kuuluva. Syy on melkoisen selkeä, Sandler on nimittäin jättänyt käsikirjoittamisen muille ja pysytellyt pelkästään näyttelijänä ja tuottajana. David Caspe on aiemmin käsikirjoittanut vain Happy Endings nimistä tv-sarjaa vuodesta 2011 lähtien, mutta osaa ainakin tämän perusteella hommansa. Ohjauksesta vastanneen Sean Andersin aiemmasta elokuvasta Sex Drive en hirveästi tykännyt, mutta tässä hänkin osoittaa pystyvänsä tekemään oikeasti viihdyttävää menoa. Sandlerin tyypilliset puujalkavitsit on karsittu minimiin ja mies pidetään muutoinkin hyvin aisoissa, jolloin hän onnistuu olemaan jopa ihan hauska.
Elokuvan hyvyys johtuu myös muista näyttelijöistä. Andy Samberg osaa hommansa, Leighton Meesteriä on aina mukava tuijottaa, Vanilla Icen kustannuksella heitetään hauskaa läppää, Milo Ventimiglia ottaa roolinsa tosissaan, Will Forte osaa hommansa, James Caan oli ihan kiva papin roolissa kuten myös Blake Clark Jamien isänä ja Tony Orlando Toddin työnantajana. 89-vuotias Peggy Stewart oli roolissaan myös näkemisen arvoinen. Harva tuon ikäinen moiseen rooliin suostuisi. Stripparia esittäneen Luenellin jättimäiset tissit olivat myös näkemisen arvoiset. Ja tisseistä puheen ollen, niitä elokuvassa nähtiin runsaasti, paljaana. Meno oli sopivan pervoa ja Eva Amurri Martinon ja Susan Sarandon esittämä opettaja McGarricle nuorena ja vanhana kuuluu sarjaan pakko nähdä. Harmi vaan ettei Eva näyttänyt paljaita rintojaan kuten teki Californicationissa. That's My Boy on myös sopivan tyhmä ja tekee oikeastaan pilaa Adam Sandlerin aiemmista elokuvista.
Tälläisiä elokuvia Adam Sandler saisi mieluusti tehdä lisää. Valitettavasti elokuva kuitenkin floppasi keräten kassatuloja maailmanlaajuisesti vain 49 miljoonaa dollaria budjetin ollessa 70 miljoonaa dollaria. Anders ja Sandler suunnittelevat kuitenkin jo uutta elokuvaa Three Mississippi, joka valmistuu 2013. Sandlerin lisäksi siinä näyttelee myös Will Ferrell. Sanders ohjaa myös Jim Carreyn ja Jeff Danielsin tähdittämän jatko-osan Dumb and Dumber To, joka valmistunee 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti