torstai 5. heinäkuuta 2012

Sector 7


7 gwanggu (Sector 7) (2011)
Ohjaus: Kim Ji-hun
Käsikirjoitus: Yun Je-gyun
Näyttelijät: Ha Ji-won, Ahn Sung-kee, Oh Ji-Ho, Cha Ae-ryeon, Lee Han-wi, Park Cheol-min, Song Sae-Byeok, Park Jeong-hak
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 176
Pisteet: **
Ryhmä öljynporaajia yrittää löytää öljyä Sektori 7-öljynporauslautalla Jeju-saaren rannikolla. Ryhmän johtaja (Park Jeong-hak) on jo aikeissa luovuttaa, mutta Hae-jun (Ha Ji-won) ei aio poistua lautalta ennen kuin löytää öljyä kauan sitten samoilla seuduilla kuolleen isänsä muistoksi. Lautalle saapuu myös Hae-junin setä (Ahn Sung-kee), joka suostuttelee ryhmän johtajan jatkamaan poraamista. Öljyä löytyykin, mutta pian he huomaavat lautalla olevan myös jotakin muuta heidän lisäkseen.
En tiennytkään, että öljynporauslautoilla voi ajella moottoripyörällä pakoon jättimäistä hirviötä. No, eipä tässä elokuvassa hirveästi muutenkaan järkeä ollut. Tämä Etelä-Koreassa tehty hirviöelokuva on siis melkoisen kökkö, mutta eiköhän tästä joku saa ihan kivasti viihdykettä elämäänsä. Itse en hirveästi kyennyt nauttimaan kun meno oli melkoisen hölmöä. Perusjuonihan on sinällään ihan kohtuu toimiva, mutta toteutus kusee aika pahasti. Aika samaa tasoa tämä oli The Host-elokuvan kanssa, jossa paettiin myös hirviötä. Osa hahmoista oli aasialaiselokuvista tuttuja koomisia hahmoja, jotka eivät tietysti naurattaneet laisinkaan. Etelä-korealaisissa elokuvissa koomiset hahmot ovat varsinkin lähes aina rasittavan paskoja ja turhia. Niin tässäkin. Päähenkilöä esittänyt Ha Ji-won taas oli vahva naishahmo, jossa ei ollut kuitenkaan mitään omaperäistä.
Öljynporauslautoille sijoittuvia elokuvia ei ole hirveästi tehty, joten sinällään ihan kiva kun sellaiselle ovat juonen sijoittaneet. Asetelmasta ei kuitenkaan saatu hirveästi irti ja kauhutunnelmasta ei ollut oikein tietoakaan. Melkoisen pikkurahalla tämä oli tehty, joten tehosteet olivat melkoisen naurettavankin näköisiä. Etenkin moottoripyöräkohtauksissa. Nopeuden tuntu oli täysin kadoksissa. Hirviöön oli panostettu tehosteista eniten ja osin hirviö toimikin aika kivasti. Eipä tälläisiä hirviöleffoja lopulta kovin paljoa tehdäkään vuosittain, joten kyllähän tämän siis katseli kerran suht vaivatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti