keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Detention


Detention (2011)
Ohjaus: Joseph Kahn
Käsikirjoitus: Joseph Kahn, Mark Palermo
Näyttelijät: Shanley Caswell, Josh Hutcherson, Spencer Locke, Aaron David Johnson, Dane Cook, Walter Perez, Erica Shaffer, Lindsay Morgan, Parker Bagley, Marque Richardson, Jonathan Park, Travis Fleetwood, Ron Jeremy
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 192
Pisteet: *
Mukanokkela sekasotku.
Riley Jones (Shanley Caswell) on Grizzly Laken lukiota käyvä teinityttö ja hylkiö. Hänen paras ystävä ja naapuri Clapton Davis (Josh Hutcherson) alkaa seurustella huutosakkijohtaja Ione Fosterin (Spencer Locke) kanssa, joka oli myös aiemmin Rileyn hyvä ystävä ja tiesi hyvin että Riley tykkää Claptonista. Kolmikolla on edessä viimeinen vuosi lukiota, mutta tulevaisuudesta ei ole takeita, sillä hullu sarjamurhaaja tappaa koulun oppilaita. Rehtori (Dane Cook) uskoo murhaajan olevan joku oppilaista ja pistää selkeimmät epäillyt jälki-istuntoon päättäjäistanssi-iltana. Tarkoituksena on saada joku tunnustamaan. Luvassa on kuitenkin odottamatonta aikamatkailua, ufon kyytiin nouseva harmaakarhu, viittauksia lukuisiin kasari- ja ysärielokuviin ja kaksintaistelu Patrick Swayzen ja Steven Seagalin taistelutyyleillä.
Joseph Kahn tunnetaan musiikkivideohjaajana joka on tehnyt musavideoita lähes kaikille tunnetuille nykyartisteille Britney Spearsista Snoop Doggiin. Vuonna 2004 mies ohjasi kokopitkän motskaritoimintarymistelyelokuvan nimeltä Hanaa!, joka oli kaikessa naurettavuudessaan kohtuu viihdyttävä. Vuonna 2010 Joseph ohjasi toisen elokuvansa, tämän Detentionin, jonka rahoitti pääasiassa itse. Budjetti oli 10 miljoonaa, joten hattua täytyy nostaa Josephille uskalluksesta pistää rahaa niinkin runsaasti palamaan. Tappiolle mies tosin jäi, sillä elokuva pistettiin lopulta teattereihin vuonna 2012 rajoitettuun levitykseen, joten kassatuloja ei juurikaan tullut. Ensi-iltansa Detention sai jo 2011, jolloin sitä esitettiin useilla filmifestareilla, joissa se sai yllättävänkin paljon ylistystä. Kyseessä on kuitenkin melkoisen tylsä ja tyhmä elokuva, joka sekoittaa mukanokkelasti niin komediaa, kauhua kuin scifiäkin ja koittaa pistää katsojan pään pyörälle erikoisella juonikuviolla ja tilanteilla. Valitettavasti Kahn ei ole mikään nero, vaan tyhmä musavideohjaaja vaikka kuinka yrittää muuta tässä todistella. Joku musavideoita päivästä toiseen kyyläävä teini varmasti saa elokuvasta nautintoa irti, mutta itse kaipaan ihan järkevää juonta ja hahmoja joista voi oikeasti tykätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti