tiistai 3. heinäkuuta 2012

Intruders


Intruders (2011)
Ohjaus: Juan Carlos Fresnadillo
Käsikirjoitus: Nicolás Casariego, Jaime Marques
Näyttelijät: Clive Owen, Ella Purnell, Izán Corchero, Carice van Houten, Pilar López de Ayala, Daniel Brühl, Kerry Fox, Héctor Alterio, Adrian Rawlins
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 174
Pisteet: **
Madridissa asuva pikkupoika Juan (Izán Corchero) joutuu kasvottoman hirviön ahdistelemaksi nukkumaan mennessään. Hänen äitinsä Luisa (Pilar López de Ayala) hakee apua isä Antoniolta (Daniel Brühl), joka yrittää parhaansa mukaan auttaa heitä. Lontoossa asuvan rakennustyöntekijä John Farrowin (Clive Owen) 12-vuotias tytär Mia (Ella Purnell) puolestaan löytää isovanhempien talon läheisestä puusta sinne kätketyn paperin, johon on kirjoitettu tarina samaisesta kasvottomasta hirviöstä. Pian hirviö saapuukin ahdistelemaan myös Miaa öisin, tarkoituksenaan varastaa hänen kasvonsa omakseen. John aikoo selvittää onko hirviö todella olemassa?
Espanjalaisohjaaja Juan Carlos Fresnadillo nousi kauhuharrastajien tietoisuuteen ohjaamalla 28 viikkoa myöhemmin elokuvan vuonna 2007. Kyseessä oli miehen toinen kokopitkä elokuva. Tämä vuonna 2011 valmistunut kauhutrilleri Intruders on vasta hänen kolmas elokuvansa, joten mies ei tunnu tekevän elokuvia ainakaan liukuhihnalla. Espanjassa on tehty varsin mielenkiintoisia kauhuelokuvia viimeisen reilun kymmenen vuoden sisällä, mutta tämä ei kyllä lukeudu ihan niiden parhaiden tuotosten joukkoon. Espanjassa ja Englannissa kuvattu Intruders mokaa kertomalla kahta tarinaa vuorotellen, jotka eivät ensin vaikuta liittyvän hirviötä lukuun ottamatta mitenkään toisiinsa. Johnin ja Mian tarina on huomattavasti Juanin tarinaa kiinnostavampi ja lopussa paljastettu yllärikäännekin oli helppo arvata etukäteen. Tälläiset ylläripyllärilopetukset alkavat olemaan nykyään lähinnä haukottavia, joten tämä olisikin toiminut huomattavasti paremmin, jos oltaisiin keskitytty vaikka ainoastaan Johnin ja Mian tarinaan. Vaatekomerossa lymyilevä kasvoton hirviö oli nimittäin ihan kiinnostava ja ehdottomasti elokuvan parasta antia. Tunnelmakin oli paikoin oikein onnistunut, kuten myös näyttelijäsuoritukset. Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja leikkauksesta löytyivät suurimmat heikkoudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti