torstai 12. heinäkuuta 2012

Casa de mi Padre


Casa de mi Padre (2012)
Ohjaus: Matt Piedmont
Käsikirjoitus: Andrew Steele
Näyttelijät: Will Ferrell, Gael García Bernal, Diego Luna, Genesis Rodriguez, Pedro Armendáriz Jr., Afren Ramirez, Adrian Martinez, Manuel Urrego, Nick Offerman, Jerry Collins
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 178
Pisteet: **

Meksikolainen Armando Álvarez (Will Ferrell) on asunut isänsä karjatilalla koko ikänsä menemättä naimisiin, sillä hänelle kelpaa vain nainen, joka rakastaa laiduinmaita yhtä paljon kuin hän itse. Armandon pikkuveli Raúl (Diego Luna) palaa karjatilalle tuoreen morsiamensa Sonian (Genesis Rodriguez) kanssa ja aikoo asettua aloilleen. Raúlin ulkomaanbisnekset ovat tuoneet hänelle vaurautta, joten hän tuo vakautta myös talousvaikeuksissa olevalle karjatilalle. Poikien isä Miguel Ernesto (Pedro Armendáriz Jr.) on tästä tietysti mielissään. Armando haistaa kuitenkin jonkun olevan pielessä ja saakin pian kuulla pikkuveljensä sekaantuneen huumebisneksiin. Raúlin kotiinpaluu ei jää huomaamatta myöskään paikalliselta huumelordilta, pelätyltä Onzalta (Gael García Bernal), jonka kanssa perhe ajautuu sotaan. Kaiken lisäksi Armando rakastuu tuliseen Soniaan.
Telenovela-saippuaoopperat ovat erittäin suosittuja latinalaisessa Amerikassa. Ne toistavat samoja kliseisiä juonia ja hahmoja ja ovat usein jo valmiiksi komedioita muistuttavia vakavuudestaan huolimatta. Itse en ole lajityyppiin juurikaan perehtynyt, lähinnä saanut maistiaisen vain Conan O'Brienin keskusteluohjelmista, joissa telenoveloita parodioidaan Noches de Pasion con Señor O'Brien-sketsissä. Lyhyinä sketseinä telenovelat ovatkin ihan hauskoja, mutta Will Ferrel päätyi tekemään kokopitkän telenovela-parodian, eli tämän Casa de mi Padren. Ideana elokuva on ihan kiva, mutta toteutus on kyllä melkoisen tylsä ja ponneton. Vitsit eivät juurikaan naurata, etenkään Armandon ja hänen karjatilakavereidensa ylipitkät naurukohtaukset. Ohjaaja Matt Piedmont on tehnyt aiemmin sketsiohjelmia, joten kokemusta kokopitkän elokuvan tekemisestä ei ollut, mikä näkyy kyllä melkoisen selvästi. Will Ferrell yrittää pitää elokuvaa jollain tapaa vireänä, muttei kyllä onnistu kovinkaan hyvin. Mies osaa kyllä olla hauska, mutta tässä jää lähinnä tylsäksi. Siitä kuitenkin pointsit Willille, kun jaksoi opetella espanjan kielen kuvauksia varten, tässä nimittäin puhutaan pääasiassa espanjaa.
Ja äitiäs kans elokuvassa vuonna 2001 näytelleet ja siitä suosioon ponkaisseet meksikolaisnäyttelijät Gael García Bernal ja Diego Luna nähdään tässä jälleen yhteisissä kohtauksissa. Melkoisen kuivakkaita ovat kyllä molemmat rooleissaan, vaikka ihan kivasti tuntuivat rooleistaan nauttivan kyllä. Genesis Rodriguez on myös pikkuhiljaa nousemassa suosioon. Hänet nähdään pian Arnold Schwarzeneggerin rinnalla toimintatrillerissä The Last Stand. Seksikäs nainen, muttei tässä kyllä päässyt näyttämään koko kauneuttaan. Espanjankielen takia tämä on kerännyt melkoisen vaatimattomasti kassatuloja, budjettikin tosin oli samaa luokkaa. Will Ferrelliltä on seuraavaksi tulossa presidenttikampanjointia parodioiva komedia The Campaign, Three Missisippi-komedia yhdessä Adam Sandlerin kanssa sekä tietysti Anchorman 2. Eiköhän niistä joku ole taas vähän hauskempaa komediaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti