maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lockout


Lockout (2012)
Ohjaus: James Mather, Stephen St. Ledger
Käsikirjoitus: James Mather, Stephen St. Ledger, Luc Besson
Näyttelijät: Guy Pearce, Maggie Grace, Vincent Regan, Joseph Gilgun, Lennie James, Peter Stormare, Jacky Ido, Tim Plester, Peter Hudson
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 173
Pisteet: *
Pako New Yorkista avaruudessa.
Vuosi 2079. Entinen CIA-agentti Snow (Guy Pearce) jää kiinni epäiltynä peitehommissa olleen agentin surmasta ja hänet tuomitaan 30 vuodeksi horrosvankeuteen avaruudessa olevalle MS One-vankilaitokselle. Samaan aikaan Yhdysvaltain presidentin (Peter Hudson) tytär Emilie (Maggie Grace) on tarkastuskäynnillä MS Onella, kun yksi vangeista, psykopaattinen Hydell (Joseph Gilgun) pääsee vapaaksi ja vapauttaa myös muut vangit. Syntyy kapina ja vangit ottavat nopeasti vankilaitoksen haltuunsa, johtajanaan Alex (Vincent Regan). Snow saa tilaisuuden hyvittää rikoksensa menemällä MS Onelle vapauttamaan Emilie.
Ääliömäisen huonosti käsikirjoitettu, ohjattu, kuvattu, leikattu ja näytelty scifitoimintatrilleri, joka lainaa perusjuonensa John Carpenterin ohjaamasta scifitoimintaelokuva Pako New Yorkista. Trailerin perusteella odotin tältä edes jonkinlaisia viihdearvoja, mutta oli kyllä niin hämmästyttävän paska heti alusta lähtien, että suorastaan hävetti tekijöiden puolesta. Lopussa paskuuteen ehti jo turtua, jolloin se ei enää tuntunut ihan niin paskalta. Guy Pearce yrittää olla Snake Plissken niin kovasti että oikein pahaa tekee. Mies murjoo kehnoja vitsejä ja polttelee tupakkaa aina kun tilaisuus tulee. Kuvaus ja leikkaus on hirvittävän sekavaa sotkua. Elokuvan alkuosuus suorastaan vitutti, sillä mitään ei maltettu näyttää paria sekuntia kauempaa. Kaikki hahmotkin käyttäytyivät täysin idioottimaisesti. Luc Besson on parhaimmillaan loistava käsikirjoittaja, mutta tälläiset paskat elokuvat hän saisi kyllä jättää suosiolla tekemättä.

1 kommentti:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista