lauantai 21. heinäkuuta 2012

LOL


LOL (2012)
Ohjaus: Lisa Azuelos
Käsikirjoitus: Lisa Azuelous, Kamir Aïnouz
Näyttelijät: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Ashley Greene, Ashley Hinshaw, Thomas Jane, Adam G. Sevani, Gina Gershon, Fisher Stevens, Austin Nichols, Michelle Burke, Jay Hernandez, Marlo Thomas, Nora Dunn, Jean-Luc Bilodeau, George Finn, Lina Esco
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 187
Pisteet: *
Lola (Miley Cyrus) on teini-ikäinen tyttö, jota kaverit kutsuvat lempinimellä LOL. Hänen vanhempansa ovat eronneet ja hän asuu äitinsä Annen (Demi Moore) ja nuorempien sisarustensa kanssa. Hän seurustelee samaa koulua käyvän Chadin (George Finn) kanssa, mutta heidän välit menee poikki kun Chad kertoo ohimennen panneensa jotakuta muuta ja hätävalheena myös Lola väittää nusauttaneensa jotakuta, vaikka hänen immenkalvonsa on oikeasti vielä ehjä. Elämä on siis toisinsanoen yhtä helvettiä. Onneksi paras ystävä Kyle (Douglas Booth) on tukena ja pian heidän välilleen alkaa syntyä enemmänkin kuin vain ystävyyttä. Nettiaikakautta elävien teinien maailmassa mikään ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista. Tämä selviää myös Annelle, joka yrittää ymmärtää parhaansa mukaan tyttärensä teinielämää ja samalla pohtia yrittäisikö vielä kerran Lolan isän Allenin (Thomas Jane) kanssa, vaiko kokeilisiko onneaan juuri tapaamansa komean huumepoliisi Jamesin (Jay Hernandez) kanssa? Lopulta Anne löytää vahingossa Lolan päiväkirjan, jonka villit jutut ja kuvat yllättävät hänet perusteellisesti ja heidän on löydettävä toisensa uudestaan internetin yhdistämässä maailmassa, jossa lyhenne LOL voi tarkoittaa laughing out loudin lisäksi myös lots of lovea.
Uusintaversio Lisa Azuelosin vuonna 2008 ohjaamasta ranskalaiskomediasta LOL (Laughing Out Loud) ®, jossa Lolaa esitti Christa Theret ja Annea Sophie Marceau. Lisa Azuelos ohjasi myös tämän uusintaversion Yhdysvalloissa ja toimi molemmissa toisena käsikirjoittajana. Disneyn tuottamasta Hannah Montana-tv-sarjasta kuuluisuuteen ponkaissut näyttelijälaulaja Miley Cyrus esittää tässä uusintaversiossa Lolaa ja Näkymätön rakkaus – ghost, Kunnian miehiä ja Sotilas Jane-elokuvista parhaiten muistettava Demi Moore Annea. Elokuva kuvattiin jo vuonna 2010, mutta valmiiksi se saatiin vasta vuoden 2011 lopulla ja teattereihin vuoden 2012 alussa, Suomessa vasta kesäkuussa. Yhdysvalloissa sitä esitettiin teattereissa vain rajoitetusti, eli kassatuloja ei tullut sieltä oikeastaan yhtään. Juonikuvioltaan elokuva on melkoisen outo, sillä se ei noudata hirveästi mitään tuttua kaavaa. LOL tuntuu enemmän pitkitetyltä tv-sarjan jaksolta kuin elokuvalta. Mileyn aiemmista elokuvista olen nähnyt vain Big Fishin, jossa hän oli varsin pienessä roolissa ollessaan vasta 11-vuotias, animaatio Boltin, jossa hän oli ääniroolissa, sekä Hannah Montana: The Movien, jonka parissa viihdyin ihan kivasti junttihahmojen takia. Minään vakavasti otettavana näyttelijänä Mileyta on vaikea pitää ja hänen elokuvansa kannattaakin katsoa vähemmän vakavalla asenteella.
LOL on melkoisen huono elokuva, muttei täysin surkea kuitenkaan. Lolan lisäksi siinä seurattiin välillä myös Lolan hyvän ystävän Emilyn edesottamuksia, jota esitti Ashley Hinshaw. Emily tykkää pervoilla välillä netissä webbikameran kautta ja on ihastunut komeaan nuoreen opettajaansa, jota esittää Austin Nichols. Twilight-elokuvistakin tuttu Ashley Greene taas esittää elokuvassa lutkamaista Ashleytä, joka on koko ajan Lolan poikaystävien kimpussa. Aikuisten rooleissa nähtiin Demi Mooren lisäksi myös Thomas Jane, Gina Gershon, Fisher Stevens, Michelle Burke, Marlo Thomas ja Jay Hernandez. Elokuva on haukuttu melkoisen yksimielisesti ja ihan syystäkin. Miley Cyrusin aiemmista elokuvista Hannah Montana: The Movie ja Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour, Bolt ja The Last Song ovat olleet toki menestyksiä, mutta mikään suurten kassatulojen tae neitonen ei ole, tämä oli siitä hyvä osoitus. Mileyn seuraava elokuva tulee olemaan toimintakomedia So Undercover, jossa hän esittää rääväsuista yksityisetsivää, joka soluttautuu collegeen pelastaakseen entisen mafiapomon tyttären ja rakastuu samalla. Myös se tullaan esittämään Yhdysvalloissa vain rajoitetusti teattereissa, joten kassatuloja ei ole siitäkään juuri tulossa. Sen jälkeen suunnitelmissa on vielä Family Bond-elokuva, mutta melko heikoissa kantimissa Mileyn näyttelijäura juuri tällä hetkellä vaikuttaisi olevan.

1 kommentti:

  1. En ole ikinä pitänyt Miley Cyruksesta näyttelijänä, eikä tämä elokuva tehnyt yhtään poikkeusta. Liikaa ali -ja ylinäyttelyä. Ehkä se puree nuorempiin, vähemmän kriittisiin tyttöihin, mutta ei minuun.

    VastaaPoista