sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Doomsday Book


Doomsday Book (2012)
Ohjaus: Yim Pil-sung, Kim Jee-woon
Käsikirjoitus: Yim Pil-sung, Lee Hwan-hee, Kim Jee-woon, Jang Jong—ah
Näyttelijät: Ryu Seung-beom, Go Joon-hee, Kim Kang-woo, Park Hae-il, Kim Gyu-ri, Jin Ji-hee, Lee Seung-jun, Song Sae-byok, Yoon Se-ah, Bae Doona
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 301
Pisteet: *
Kolmesta lyhyttarinasta koostuva anthologiaelokuva. Ensimmäisessä tarinassa lihan massakulutus aiheuttaa zombie-epidemian. Toisessa valaistunut robotti kuvittelee olevansa Buddha ja kolmannessa pikkutyttö tilaa netistä 8-pallon, joka kaksi vuotta myöhemmin lähestyy maata meteoriittina ja uhkaa tehdä valtavaa tuhoa. Näistä kolmas tarina oli jollain tapaa katsottava, kaksi muuta aivan hirveätä paskaa.
Doomsday Bookin tekeminen aloitettiin jo vuonna 2006, jolloin kuvattiin kaksi tarinaa, mutta rahoitusongelmien takia yhtä tarinaa ei saatu laisinkaan kuvattua. Vuonna 2010 rahoitus saatiin kuntoon ja tuotanto jatkui. Ensi-iltansa elokuva sai keväällä 2012 ja esitettiin kesän ja syksyn aikana lukuisilla elokuvafestivaaleilla. Etenkin keskimmäistä robottitarinaa on kehuttu, mutta se oli aivan järkyttävän typerää paskanjauhamista. Pohdiskelevan scifin sijaan tarjoiltiin aasialaista pöhkökomediaa ja surkeasti tehtyä zombierakkaustarinaa. Ohjaaja Kim Jee-woonilta kannattaa katsoa mieluummin hieno I Saw the Devil tai tuleva The Last Stand, jossa nähdään pääosassa Arnold Schwarzenegger.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti