perjantai 28. joulukuuta 2012

Taken 2


Taken 2 (2012)
Ohjaus: Olivier Megaton
Käsikirjoitus: Luc Besson, Robert Mark Kamen
Näyttelijät: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Serbedzija, Leland Orser, Luke Grimes
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 297
Pisteet: ***
Liam Neeson tappaa talossa ja puutarhassa.
Eläkkeellä oleva CIA-agentti Bryan Mills (Liam Neeson) vapautti onnistuneesti tyttärensä Kimin (Maggie Grace) albaanialaisten ihmiskauppiaiden kynsistä ja tappoi samalla porukkaa armottomasti. Yhden Bryanin tappaman albaanirikollisen isä (Rade Serbedzija) sukulaisineen vannoo kostoa. Bryan saa työkeikan Istanbulista ja Kim ja ex-vaimo Lenore (Famke Janssen) saapuvat hänen luokseen viettämään yhdessä lomaa. Albaanirikolliset onnistuvat ottamaan Bryanin ja Lenoren vangeiksi ja päästäkseen vapaaksi Bryan ohjeistaa Kimin auttamaan heitä.
Pierre Morelin vuonna 2008 ohjaama Taken oli loistava toimintatrilleri, jossa Liam Neeson pääsi hienosti näyttämään näyttelijäkykyjään ja karismaansa. 25 miljoonaa dollaria maksanut elokuva myös menestyi valtaisan hienosti ja keräsi maailmanlaajuisesti kassatuloja 226 miljoonaa dollaria. Jatko-osan kuvaukset aloitettiin vuoden 2011 lopulla ja saatiin valmiiksi vuoden 2012 alussa. Ensimmäisen osan tuottanut ja Robert Mark Kamenin kanssa käsikirjoittanut Luc Besson valitsi ohjauspuikkoihin Morelin sijaan Olivier Megatonin, joka on Morelin tavoin tehnyt useita elokuvia Bessonin kanssa aiemminkin. Valitettavasti Megaton on Moreliin verrattuna melkoisen huono ohjaaja ja siksipä en tältä jatko-osalta suuria odotellutkaan. Kyseessä onkin melkoisen hätäisesti tehty toisinto ykkösosasta surkeammalla juonikuviolla. Suurin ongelma on liian läheltä kuvatut toimintakohtaukset ja heikko rytmitys. Ykkösosassa ollut tyly menokin loisti poissaolollaan. Liam Neeson oli toki edelleen kovassa vedossa ja hänenpä takiaan tämä jatko-osa kannattaakin katsella.
45 miljoonaa dollaria maksanut Taken 2 on kerännyt kassatuloja maailmanlaajuisesti 365 miljoonaa dollaria, joten kolmososakin on jo suunnitteilla. Toivottavasti ohjaajaksi valitaan joku osaavampi tyyppi kuin Megaton ja Besson ja Kamen käyttäisivät vähän enemmän aikaa myös käsikirjoituksen tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti