lauantai 8. joulukuuta 2012

Pitch Perfect


Pitch Perfect (2012)
Ohjaus: Jason Moore
Käsikirjoitus: Kay Cannon
Näyttelijät: Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Brittany Snow, Anna Camp, Rebel Wilson, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Kelley Jakle, Wanetah Walmsley, Shelley Regner, Adam Devine, Elizabeth Banks, John Michael Higgins, Christopher Mintz-Plasse
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 286
Pisteet: ***½
Yllättävän kiva komedia.
Ainoastaan naisista koostuva Bellas on Bardenin yliopiston a cappella-lauluyhtye, joka munaa itsensä pahanpäiväisesti opiskelijoiden kansainvälisessä mestaruuskilpailussa kun yksi sen jäsenistä, Aubrey (Anna Camp), yrjöää kesken esityksen. Aubrey saa kuitenkin jatkaa yhtyeessä ja hänestä tulee myös yhtyeen vetäjä kun hänen lisäkseen vain Chloe (Brittany Snow) jatkaa siinä muiden jäsenien jo valmistuessa yliopistosta. Neljä kuukautta myöhemmin Aubreylla ja Chloella on vaikeuksia löytää uusia jäseniä yhtyeeseen, etenkin kun saman yliopiston kilpaileva a cappella-yhtye Treble Makers voitti kyseisen kansainvälisen mestaruuskilpailun ja pitää nyt heitä pilkkanaan.
Yliopistoon opiskelemaan saapunut Beca (Anna Kendrick) tahtoisi vain tehdä hyvää musaa ja toimia DJ:nä, mutta hänen isänsä pakottaa hänet käymään vähintään vuoden verran koulua ja etsimään samalla uusia ystäviä. Chloe huomaa Becan kyvyt ja pyytää hänet koe-esiintymään jäsenvalintatilaisuudessa, jossa kaikki yliopiston a cappella-yhtyeet valitsevat jäsenensä. Beca tutustuu samalla Jesseen (Skylar Astin), joka haluaa tehdä musiikkia elokuviin. Molemmat valitaan yhtyeisiin, Beca Bellasiin ja Jesse Treble Makersiin. Aubrey aikoo luotsata Bellasin kohti mestaruuskilpailuja ja voittaa ne samalla esityksellä minkä hän pilasi edellisvuonna yrjöämällä. Beca on kuitenkin erimieltä ja yrittää saada Aubreyn tekemään muutoksia esitykseen samalla kun alkaa lähentyä Jessen kanssa.
Dawson's Creek, One Tree Hill, Everwood ja Perhesiteet -tv-sarjoihin jaksoja aiemmin ohajnnut Jason Moore on ohjannut melkoisen mainion komedian, joka tarjoilee soitinsäestyksetöntä laulumusiikkia itsensä näyttelijöiden esittämänä. Täällä Suomessahan a cappellaa ovat tehneet tunnetuksi mm. Lauluyhtye Rajaton ja Club For Five. A cappella on kuitenkin edelleen melko pienen piirin juttu. Yhdysvalloissa on kuitenkin järjestetty kansainvälisiä a cappella skaboja opiskelijoille jo vuodesta 1996 lähtien, joten ilmeisesti siellä suosio on vähän isompaa. GQ-lehden toimittaja Mickey Rapkin seurasi muutamien opiskelijoista koostuvien a cappella yhtyeiden toimintaa ja kirjoitti niistä kirjan Pitch Perfect, johon tämä elokuva löyhästi perustuu. 30 Rock ja Kolme miestä ja tyttö -tv-sarjoja käsikirjoittava Kay Cannon teki käsikirjoituksen, jonka pohjalta Jason Moore siis ohjasi ja näyttelijänä paremmin tunnettu Elizabeth Banks tuotti elokuvan.
Elokuva on menestynyt melkoisen hyvin. Noin 17 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi kassatuloja Yhdysvalloissa noin 67 miljoonaa dollaria ja tulee keräämään vielä lisää tuloja kunhan esitetään myös muualla päin maailmaa. Vielä ei ole tieodossa tuleeko Pitch Perfect meillä Suomessa laisinkaan teattereihin vai meneekö suoraan dvd:lle ja blu-raylle. Parhaita hetkiä elokuvassa olivat laulukohtaukset, joissa oli mukavaa tunnelmaa. Anna Kendrick vetäisee tuttuun tapaansa hyvän roolisuorituksen. Rebel Wilson osaa edelleen olla vitun ärsyttävä, mutta ei yllättäen ollut ihan niin ärsyttävä kuin yleensä on. Toisella katselukerralla pisteistä tulee varmasti putoamaan tuo puolikas tähti, mutta näin ekalla kerralla jäi sen verran hyvät fiilikset että saa olla nyt noin. Suositeltavaa katsottavaa siis kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti