torstai 6. joulukuuta 2012

Premium Rush

Premium Rush (2012)
Ohjaus: David Koepp
Käsikirjoitus: David Koepp, John Kamps
Näyttelijät: Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez, Wolé Parks, Jamie Chung, Aasif Mandvi, Christopher Place
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 285
Pisteet: **½
Pyöräile tai kuole.
Wilee (Joseph Gordon-Levitt) on huimapäinen pyörälähetti, joka ajelee New Yorkin katuja jarruttomalla fixie-pyörällä ja tunnetaan kollegoiden keskuudessa nopeudestaan. Eräänä päivänä hän saa toimitettavakseen kirjeen, jonka korruptoitunut kyttä Bobby (Michael Shannon) haluaa itselleen maksaakseen velkansa rikollisille. Bobby alkaa jahdata Wileeta ympäri New Yorkia ja yrittää estää häntä pääsemästä toimittamaan kirjeen perille. Apua Wilee saa ex-tyttöystävältään Vanessalta (Dania Ramirez) ja joutuu kilpailemaan Vanessaa himoitsevan Mannyn (Wolé Parks) kanssa samalla kun poliisit ovat heidän perässään.
Ihan ok katsottavaa, mutta melko lälly elokuva kuitenkin lopulta. Ohjaaja David Koeppin aiemmista elokuvista olen nähnyt Salaisen ikkunan, joka oli kohtuu ok leffa, mutta miehen tunnetuin elokuva taitaa kuitenkin olla vuonna 1999 valmistunut Stir of Echoes – henkien vankina. Koepp tunnetaan myös käsikirjoittajana ja sillä puolella mies onkin tehnyt huomattavasti parempaa jälkeä, mm. Jurassic Parkin, Carlito's Wayn, Vaarallisen tehtävän ja Spider-Man – Hämähäkkimiehen. Tämän Premium Rushin parhaat hetket olivat pyöräkohtaukset, jotka oltiin kuvattu varsin hienosti. Elokuva ei kuitenkaan onnistunut viemään mukanaan missään vaiheessa ja aiheesta, siis pyöräläheteistä, saisikin tehtyä huomattavasti paremmankin elokuvan.
Hyvää oli myös Joseph Gordon-Levittin näyttelijäsuoritus. Mies paneutuu rooleihinsa mukavasti ja tätä tehdessään pyöräili oikeasti New Yorkin kaduilla kun kuvauksia tehtiin. Ajoipa jopa kolarin taksin kanssa ja joutui käymään sairaalassa tikkauttamassa kätensä jolla suojasi kasvojaan kun lensi taksin takaikkunaan. Lopputekstien aikana näytetään tuosta tapauksesta kuvamateriaalia. Michael Shannonin roolisuoritus oli melkoisen ärsyttävä, tosin siitä voidaan syyttää myös ohjaajaa joka oli kirjoittanut hahmosta melkoisen ärsyttävän nilkin. Dania Ramirez taas on pirun kuuma ja saisi mieluusti olla vieläkin vähemmissa vaatteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti