perjantai 21. joulukuuta 2012

Looper


Looper (2012)
Ohjaus: Rian Johnson
Käsikirjoitus: Rian Johnson
Näyttelijät: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Jeff Daniels, Pierce Gagnon, Xu Qing, Tracie Thoms, Frank Brennan, Garret Dillahunt
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 293
Pisteet: ***
Tappaisitko tulevaisuuden itsesi?
Kun mafia haluaa päästä jostakusta eroon vuonna 2074, he lähettävät hänet vuoteen 2044, jossa loopereiksi kutsutut tappajat hoitelevat hänet hengiltä. Yksi loopereista on nimeltään Joe (Joseph Gordon-Levitt), joka opiskelee ranskan kieltä ja aikoo joku päivä matkustaa Ranskaan jättäen looperin hommat taakseen. Aina välillä joku loopereista joutuu tappamaan tulevaisuudesta lähetetyn itsensä ja siitä hyvästä hän saa palkkionsa kultana ja saa tuhlata niitä seuraavat kolmekymmentä vuotta vapaana miehenä, kunnes hänet otetaan kiinni ja lähetetään tapettavaksi menneisyyteen. Viime aikoina näin on alkanut käymään kuitenkin yhä useammin ja lopulta eräänä päivänä myös Joe saa eteensä tulevaisuudesta lähetetyn Joen (Bruce Willis), joka onnistuu kuitenkin karkaamaan.
Rian Johnsonin ohjaama Looper ei oikein iskenyt meikäläiseen. Ajatus tulevaisuudesta lähetetyistä uhreista ja menneisyyden (tässä tapauksessa myös tulevaisuutta) tappajista oli liian hölmö ja liian köykäisesti perusteltu. Aihe oli ihan kivan vakavasti kuitenkin toteutettu, joten siitä plussaa, mutta en vaan jaksanut innostua elokuvasta missään vaiheessa. Bruce Willis on näytellyt aiemmin hieman samanlaisessa elokuvassa, nimittäin vuonna 1995 Terry Gilliamin ohjaamassa loistavassa 12 apinaa elokuvassa, josta on vaikea pistää paremmaksi. Senkin takia tästä oli vaikea innostua. Monista hahmoista ei saatu oikein mitään irti, kuten Jeff Danielsin esittämästä Abesta, joka on saapunut tulevaisuudesta valvomaan loopereita. Emily Bluntin esittämä Sara taas oli ihan toimiva hahmo, mutta häntäkin olisi voitu kehitellä paremmaksi, kuten ylipäätään elokuvan käsikirjoitustakin. Vuoden 2044 maailma kuvattiin kyllä melko onnistuneesti. Autot ja laitteet olivat suht maanläheisiä, mutta siltikin myös futuristisia.
Joseph Gordon-Levitt maskeerattiin näyttämään nuorelta Bruce Willisiltä ja toteutus oli kohtuu toimiva. Kaksikko olikin Joejen rooleissa varsin hyviä, mutta mitään suuriä säväreitä he eivät siltikään tarjoilleet. Meno oli paikoin melko veristä, mutta jotenkin pidätelty fiilis jäi kuitenkin siltä osin. Jotta kohtaukset olisivat oikeasti iskeneet, olisi pitänyt uskaltaa mennä huomattavasti pidemmälle. Tissejä nähtiin muutamassa kohtauksessa, Piper Perabo esitteli paljaita rintojaan toisessa niistä. Kyllähän tätä voi suositella katsottavaksi, mutta ei tämä mikään loistava kyllä ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti