sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Lay the Favorite


Lay the Favorite (2012)
Ohjaus: Stephen Frears
Käsikirjoitus: D.V. DeVincentis
Näyttelijät: Rebecca Hall, Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones, Joshua Jackson, Vince Vaughn, Laura Prepon, Frank Grillo, Corbin Bersen, John Carroll Lynch, Joel Murray
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 290
Pisteet: ***
Beth Raymer (Rebecca Hall) kyllästyy stripparin hommiin ja päättää muuttaa Las Vegasiin ryhtyäkseen coctail-tarjoilijaksi. Alan töitä ei ole kuitenkaan tarjolla. Sattumalta Beth saa kuitenkin hommia Dinkylta (Bruce Willis), joka lyö vetoa urheiluotteluista. Beth onnistuu hurmaamaan naimisissa olevan Dinkyn muistamalla hyvin numerot ja tuomalla onnea vedonlyönnissä. Dinkyn vaimo Tulip (Catherine Zeta-Jones) ei kuitenkaan katso hyvällä kaksikon läheistä suhdetta, joten Beth joutuu lopulta etsimään töitä muualta. Niitä löytyykin Dinkyn tuntevalta Rosielta (Vince Vaughn), joka ei kuitenkaan toimi lain rajojen sisällä niin kuin Dinky. Beth onnistuu sekoittamaan sotkuihinsa myös tuoreen poikaystävänsä Jeremyn (Joshua Jackson), joten hänen on pyydettävä apua Dinkylta.
Stephen Frearsin ohjaama Lay the Favorite perustuu tositapahtumiin. Beth Raymer julkaisi vuonna 2010 muistelmateoksen kokemuksistaan stripparina ja urheiluvedonlyönnin parissa. George Armitagen ohjaamaan Grosse pointe blank – palkkamurhaaja pikkukaupungissa ja Frearsin ohjaamaan High Fidelity -elokuviin käsikirjoitukset aiemmin tehnyt D.V. DeVincentis kirjoitti käsikirjoituksen Raymerin kirjan pohjalta. Beth kuvataan elokuvassa melkoisen aivottomana tyhjäpäänä, ilmeisesti niin on tarkoituskin. Rebecca Hall on roolissa uskomattoman seksikäs ja tuntuu nauttivan roolista melkoisesti. Bruce Willisin ja Rebeccan välillä on mukavaa kemiaa ja elokuvan alkupuoli toimiikin mainiosti. Bethin muistelmat eivät tunnu kuitenkaan olevan tarpeeksi kiinnostavia kokopitkän elokuvan juonikuvioksi. Elokuvaa onkin haukuttu melkoisesti, mutta itse viihdyin siltikin sen parissa melkoisen hyvin. Suurin syy oli tosin juurikin Rebecca Hallin seksikkyys. Niin ja näkyihän tässä myös 70's Show'sta edelleen parhaiten muistettavan Laura Preponin paljaat rinnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti