maanantai 25. helmikuuta 2013

The Man with the Iron Fists

The Man with the Iron Fists (Unrated-versio) (2012)
Ohjaus: RZA
Käsikirjoitus: RZA, Eli Roth
Näyttelijät: RZA, Russel Crowe, Rick Yune, Lucy Liu, Byron Mann, Cung Le, David Bautista, Jamie Chung, Danie Wu, Zhu Zhu, Gordon Liu, Andrew Ng, Chen Kuan Tai, Leung Ka-Yan, Grace Huang, Andrew Lin, Eli Roth, Pam Grier
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 29
Pisteet:
Rap-artisti RZA luulee olevansa Quentin Tarantino.
Useat toisiaan vastaan taistelevat klaanit asuvat Jungle-kylässä. Kylän tummaihoinen seppä Thaddeus (RZA) joutuu takomaan aseita kaikille klaaneille ja aikoo ostaa saamillaan rahoilla paikallisessa ilotalossa työskentelevän tyttöystävänsä Lady Silkin (Jamie Chung) vapauden. Ongelmia on kuitenkin tiedossa kun Leijona-klaanin johtaja tapetaan ja kylään on saapumassa kultalasti, jota vähän jokainen haluaa itselleen. Thaddeus menettää seurauksena kätensä ja liittoutuu Zen Yinin (Rick Yune) ja Jack Knifen (Russel Crowe) kanssa kostaakseen kokemansa vääryyden.
Vuonna 2003 Wu-Tang Clan bändistä parhaiten tunnettu muusikko ja näyttelijä RZA tuotti Quentin Tarantinon Kill Bill elokuvaan soundtrackin ja seurasi kolmenkymmenen päivän ajan kuinka Tarantino ohjasi elokuvaa Pekingissä. Vuonna 2005 RZA esitteli Hostel-elokuvistaan parhaiten tunnetulle Eli Rothille ideansa tehdä kung fu-elokuva. Vuonna 2007 kaksikko alkoi suunnitella elokuvaa tosissaan ja aloittivat myös käsikirjoituksen työstämisen. Vuonna 2010 RZA:lle näytettiin vihreää valoa ja hänelle annettiin 20 miljoonaa dollaria elokuvan tekemiseen. Kuvaukset käynnistyivät Kiinassa joulukuussa 2010 ja saatiin päätökseen maaliskuussa 2011. Kuvausaikaa oli aika niukasti, joten RZA joutui muokkaamaan hieman käsikirjoitusta ja kuvaamaan kohtauksia välillä yhdellä otoksella. Corey Yuen suunnitteli toimintakoreografiat, joita jouduttiin myös hieman muokkaamaan kun stuntmiehiä loukkaantui kiireen takia. Elokuva oli alunperin neljä tuntia pitkä, mutta RZA joutui leikkaamaan sen 95 minuuttiseksi. Tämä katsomani versio oli hieman pidempi unrated-versio. RZA on luvannut julkaista elokuvasta vielä myös pidemmän ohjaajan version.
En tiedä kuinka tyytyväinen RZA on lopputulokseen, mutta mielestäni hän on epäonnistunut aika täydellisesti kaikessa. The Man with the Iron Fists on huonosti ohjattu, kuvattu ja leikattu kung fu-elokuva, joka on vielä kaiken lisäksi aivan nössöä menoa. Edes verenroiske ei tee elokuvasta millään tapaa kovaa. Musiikkilahjoistaan tunnettu RZA on myös valinnut ja tehnyt aivan karseat musat elokuvaan. Tunnelmasta ei ole oikein tietoakaan ja näyttelijäsuoritukset ovat pääosin noloja. Etenkin RZA on pääroolissa niin kuiva kuin voi olla. Elokuvan perusteella RZA saisikin pysytellä kaukana kameroista ja olla tekemättä lisää elokuvia. Valitettavasti häneltä on tulossa kaksikin uutta elokuvaa, rikosdraama No Man's Land ja John Miliuksen käsikirjoittama historiallinen elokuva Genghis Khan. The Man with the Iron Fists keräsi kassatuloja vain 20 miljoonaa dollaria ja sitä on haukuttu aikamoisesti kriitikkojen ja muidenkin toimesta, joten saa nähdä saako RZA lopulta noille elokuvilleen rahoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti