lauantai 23. helmikuuta 2013

Anna Karenina


Anna Karenina (2012)
Ohjaus: Joe Wright
Käsikirjoitus: Tom Stoppard
Näyttelijät: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly MacDonald, Matthew Macfadyen, Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Alicia Vikander, Olivia Williams, Michelle Dockery, Emily Watson
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 27
Pisteet: **
Eletään vuotta 1874 Venäjän keisarikunnassa. Valtiomies Alexi Karenin (Jude Law) kanssa naimisissa oleva Anna Karenina (Keira Knightley) lähtee auttamaan Moskovaan veljeään prinssi Stivaa (Matthew Macfadyen), joka on jäänyt kiinni vaimonsa Dollyn (Kelly Macdonald) pettämisestä. Anna suostuttelee Dollyn ottamaan Stivan takaisin vierelleen, mutta rakastuukin itse komeaan kreivi Alexi Vronskyyn (Aaron Taylor-Johnson), jonka uskotaan menevän naimisiin Stivan kälyn Kittyn (Alicia Vikander) kanssa, jota myös Stivan hyvä ystävä Konstatin (Domhnall Gleeson) yrittää saada omakseen. Vronsky lähtee Annan perään kun tämä palaa miehensä luokse Pietariin ja he aloittavat salasuhteen, josta jäävät lopulta kiinni.
Pukudraamoistaan tunnettu Joe Wright on tehnyt melkoisen hyviä draamaelokuvia, etenkin pidin hänen Ylpeys & ennakkoluulo elokuvastaan, mutta tämä Anna Karenina on kyllä melkoisen huono tekele. Jostain syystä Wright on kuvannut elokuvan osittain näytelmäteatterissa, jossa vaihtuu lavasteet kesken kohtauksien. Mielestäni huono ratkaisu, joka vain häiritsee juonen seuraamista. Näyttelijäsuoritukset olivat osittain hyviä, mutta Keira Knightleyn ja Aaron Taylor-Johnsonin välillä ei ollut kyllä oikein minkäänlaista kemiaa. Domhnall Gleesonin ja Alicia Vikanderin väliset kohtaukset olivatkin elokuvan parasta antia ja olisin mieluummin seurannut heitä koko elokuvan ajan. Välillä teki jopa mieli lopettaa katsominen kesken, mutta onnistuin sinnittelemään loppuun asti. Kuvaus oli ihan hienoa, kuten myös puvustus ja lavastus, mutta teatterikohtauksien takia niistäkin oli vaikea pitää. Toivottavasti Wright tekee seuraavaksi perinteisemmän draamaelokuvan eikä mitään tälläistä taiteellista roskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti