torstai 14. helmikuuta 2013

Elämäni seinäruusuna


The Perks of Being a Wallflower (Elämäni seinäruusuna) (2012)
Ohjaus: Stephen Chbosky
Käsikirjoitus: Stephen Chbosky
Näyttelijät: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Dylan McDermont, Kate Walsh, Nina Dobrev, Nicholas Braun, Mae Whitman, Erin Wilhelmi, Tom Savini, Paul Rudd, Melanie Lynskey, Joan Cusack
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 20
Pisteet: ***½
Eletään 90-lukua Pittsburghissa. Charlie (Logan Lerman) on lukion ensimmäisellä. Hän ystävystyy Patrickin (Ezra Miller) ja tämän siskopuoli Samin (Emma Watson) kanssa ja tavoitteena on selviytyä lukuvuodesta ilman ongelmia. Niitä kuitenkin piisaa tämän yksinäisen ja harhanäyistäkin kärsivän nuorukaisen arjessa. Huumekokeilut eivät tietysti auta asiaa. Tärkeintä Charlielle ovat hänen uudet ystävät, joita hän tahtoo auttaa näiden pyrkiessä seuraaviin koulupaikkoihin. Samin kanssa Charlie haluiasi olla myös enemmän kuin ystäviä. Mutta onko hänestä muuhunkin kuin vain seinäruusuksi.
Vähän erikoisempi draama aikuiseksi kasvavasta Charliesta, jolla on mielenterveydellisiäkin ongelmia. Juoni perustuu ohjaaja Stephen Chobskyn omaan kirjaan, jonka hän kirjoitti vuonna 1999. Vuonna 2011 kuvattu ja 13 miljoonaa maksanut elokuva on kerännyt kassatuloja ihan kivasti, lähes 30 miljoonaa dollaria. Näyttelijäsuoritukset jäävät kivat mieleen, etenkin Ezra Miller on roolissaan mielenpainuvin. Mieskatsojille housunpullistuksia tarjoilee kaunis Emma Watson. Logan Lerman jää pääroolissa vähän muiden varjoon, mutta se lienee tarkoituskin. Tunnetuimmista näyttelijöistä mieleen jäivät myös Paul Rudd Charlien opettajana, Tom Savini puutöiden maikkana, Mae Whitman Charlien ekana tyttöystävänä, Kate Walsh Charlien äitinä, Dylan McDermont Charlien isänä, Nina Dobrev Charlien siskona ja Melanie Lyskey Charlien tätinä. Ihan suositeltavaa katsottavaa jos tälläiset draamailut kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti