maanantai 18. helmikuuta 2013

Silent Hill: Revelation 3D


Silent Hill: Revelation 3D (2012)
Ohjaus: Michael J. Bassett
Käsikirjoitus: Michael J. Bassett
Näyttelijät: Adelaide Clemens, Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Sean Bean, Radha Mitchell, Malcolm McDowell, Martin Donovan, Deborah Kara Unger, Roberto Campanella, Peter Outerbridge
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 22
Pisteet: **
Juuri 18-vuotta täyttävä Sharon (Adelaide Celemens) on ollut isänsä Christopherin (Sean Bean) kanssa pakomatkalla pikkutytöstä asti. He ovat vaihtaneet paikkakuntaa useaan otteeseen ja käyttävät valehenkilöllisyyksiä. Sharon näkee usein painajaisia Silent Hill nimisestä paikasta. Kun Sharonin isä katoaa, hän alkaa tutkia tämän papereita, joiden avulla saa selville miksi he ovat oikeasti paenneet niin monen vuoden ajan. Löytääkseen todelliset vastaukset kysymyksiinsä Sharonin on kuitenkin mentävä Silent Hilliin ja pelastettava isänsä. Apua Sharon saa samaa koulua käyvältä Vincentiltä (Kit Harington).
En juurikaan pitänyt ensimmäisestä Silent Hill elokuvasta, eikä tämä jatko-osakaan iskenyt oikeastaan yhtään. Kauhutunnelmaa ei hirveästi löytynyt ja juoni oli melkoisen olematon. Ensimmäisen osan ohjanneen Christophe Gansin piti alunperin ohjata myös tämä jatko-osa, mutta hän on keskittynyt Beauty and the Beast elokuvansa tekemiseen, joten Michael J. Bassett istahti hänen tilalleen ohjaajan pallille. Michael kirjoitti myös käsikirjoituksen kun sitä alunperin työstänyt Roger Avary joutui vaikeuksiin ajettuaan kännissä aiheuttaen ihmisen kuoleman ja joutui lopulta siitä vankilaan. Michael kuvasi elokuvan 3D:nä, mutta itse katselin sen ihan kaksiulotteisena. Elokuvan tekeminen maksoi 20 miljoonaa dollaria ja menestys on ollut kohtuu hyvä, sillä kassatuloja on kertynyt kansainvälisesti noin 50 miljoonaa dollaria. Vaikka itse en tästä tykännyt, niin uskoisin joidenkin viihtyvän hyvin tämän parissa ja mikäli ensimmäinen osa miellytti, niin saattanee myös tämä iskeä hyvin.

1 kommentti:

  1. Visuaalisesti väliin näyttävä, mutta tarinansa puolesta täysin älyvapaa tekele...

    VastaaPoista