keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Chinese Zodiac


Chinese Zodiac (CZ12) (2012)
Ohjaus: Jackie Chan
Käsikirjoitus: Jackie Chan, Edward Tang, Stanley Tong, Frankie Chan
Näyttelijät: Jackie Chan, Yao Xing Tong, Laura Weissbecker, Kwon Sang-woo, Fan Liao, Zhang Lanxin, Oliver Platt, Jonathan Lee, Vincent Sze, Alaa Safi, Ken Lo, Caitlin Dechelle, Rosario Amedeo, Daniel Wu, Shu Qi
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 19
Pisteet: **½
1800-luvulla Kiinasta varastettiin 12 kiinalaista horoskooppia kuvaavaa pronssista eläinpääpatsasta. Vuosien saatossa patsaat ovat levinneet ympäri maailmaa ja nyt niitä myydään isoilla summilla huutokaupoissa. Aarteita metsästävä Asian Hawk (Jackie Chan) saa tehtäväkseen etsiä patsaat niitä haluavalle MP korporaatiolle. Apua Hawk saa Cocolta (Yao Xing Tong) ja ranskalaisnaiselta nimeltä Katherine (Laura Weissbecker), joiden kanssa lähtee etsimään Katherinen isoisän laivaa, joka kuljetti aarteita ja saattoi sisältää patsaita. Mukana menossa myös Asian Hawkin tiimi (Kwon Sang-woo, Fan Liao ja Zhang Lanxin).
50 miljoonaa dollaria maksanut Chinese Zodiac on Jackie Chanin viimeinen suuri toimintaelokuva ja kolmas osa Armour of God elokuvasarjalle. Jo 135 miljoonaa dollaria kassatuloja kerännyt elokuva toi Jackielle myös Guinnesin maailmanennätyksen eniten eniten krediittejä elokuvassa. Mies toimi niin ohjaajana, tuottajana, näyttelijänä, toimintakoreografina, taideohjaajana säveltäjänä ja vastasi myös pitopalvelun koordinoinnista. Aiempaa Guinnesin maailmanennätystä piti nimissään Robert Rodriguez 11 krediitillä. Lisäksi Jackie palkittiin Guinnesin ennätyksellä stuntyöstään. Ympäri maailmaa kuvattu Chinese Zodiac on kuitenkin melkoisen huono elokuva ja tarjoaa lähinnä pettymyksen Jackien faneille. Toimintaa tarjoiltiin melkoisen vähän ja meno muistutti enemmänkin Jackien 90-luvun teoksia, kuten First Strike. Juonikuvio oli lähempänä Armour of Godin kakkososaa kuin ykköstä. Yao Xing Tongin ja Laura Weissbeckerin esittämät Coco ja Katherine olivat Carol "Do Do" Chengin esittämän Adan ja Eva Cobon esittämän Elsan toisinnot kakkososasta. Valitettavasti kaksikon näyttelijätaidot eivät olleet edes yhtä hyvät kuin Carolilla ja Evalla.
Odotin tätä Jackien viimeiseksi isoksi toimintaelokuvaksi jäävää Chinese Zodiacia suurella innolla, mutta pettymys oli kyllä melkoinen. Olisi oikeastaan saanut jäädä katsomatta. Jackie tullaan seuraavaksi näkemään The Expendables 3:ssa, jossa hänellä pitäisi olla kohtuu iso rooli. Tulossa on myös Rush Hour 4, Police Story 2013 ja Drunken Master 1945.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti