keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Twilight - Aamunkoi: Osa 2


The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (Twilight – Aamunkoi: Osa 2) (2012)
Ohjaus: Bill Condon
Käsikirjoitus: Melissa Rosenberg
Näyttelijät: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Nikki Reed, Billy Burke, Chaske Spencer, Mackenzie Foy, Maggie Grace, Michael Sheen, Dakota Fanning, Rami Malek
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 26
Pisteet: ***
Hämmästyttävän huono elokuva ja sen takia aivan mahtavaa katsottavaa.
Bellasta (Kristen Stewart) on tullut vampyyri. Hänen on siis hallittava verenhimonsa ja opittava vampyyrien tavoille. Edward (Robert Pattinson) opettaa häntä. Heillä on yhteinen lapsi Renesmee (Mackenzie Foy), joka kasvaa liiankin nopeasti. Ihmissusi Jacob (Taylor Lautner) on leimautunut Renesmeehen ja tulee olemaan hänen rinnallaan niin kauan kuin elää. Volturit saavat tietää Renesmeestä ja epäilevät tämän olevan kuolematon vampyyrilapsi, jotka ovat kiellettyjä vampyyrien sääntöjen mukaan. Bellan, Edwardin ja Jacobin on koottava joukkonsa taistellakseen Voltureita vastaan.
Silmät sulattavaa menoa. Twilight elokuvasarja saadaan päätökseen melkoisen mahtavissa merkeissä. Meno oli niin huonoa ettei siitä voinut olla nauttimatta. Alku oli lähinnä vain huono, mutta kun Cullenit (Edwardin suku siis) alkoivat koota sukulaisiaan yhteen, muuttui meno jo ihan kiinnostavaksi ja lopulta viimeinen yhteenotto lumisella järvellä (tai mikälie olikaan) räjäytti tajunnan. Taisi tekijöilläkin (tai lähinnä ohjaaja Bill Condonilla) olla melkoisen hauskaa pistää porukkaa kylmäksi. Päitä irtoili ja porukkaa siis kuoli oikein kunnolla.
Yli 3 miljardia dollaria kassatuloja kerännyt Twilight elokuvasarja saatiin siis vihdoin päätökseen. Tämä viimeinen osa keräsi kassatuloja maailmanlaajuisesti 828 miljoonaa dollaria. Vuodesta 2008 lähtien teinitytöt ovat tuijottaneet Edwardia ja Jacobia pillut märkinä. Nyt piina on vihdoin ohitse ja voimme alkaa haukkua jotain muita elokuvia. Mitä vakavammin näitä katsoo, sen vähempi näiden parissa viihtyy. Itse viihdyin näiden parissa suht mukavasti. Tämä viimeinen osa oli suorastaan nautinnollinen. Vampyyreiksi meikatut näyttelijät olivat järkyttävän kehnoja rooleissaan. Maggie Grace, Rami MalekMichael Sheen ja Noel Fisher jäivät erityisesti mieleen hauskoine ilmeineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti