torstai 8. marraskuuta 2012

Vares - Uhkapelimerkki


Vares – Uhkapelimerkki (2012)
Ohjaus: Lauri Törhönen
Käsikirjoitus: Mika Karttunen
Näyttelijät: Antti Reini, Minna Haapkylä, Risto Kaskilahti, Ilkka Heiskanen, Sari Puumalainen, Kaarina Hazard, Jarkko Tamminen, Jevgeni Haukka, Jasper Pääkkönen, Tommi Eronen, Maarit Peltomaa, Maria Järvenhelmi, Eppu Salminen, Matti Onnismaa, Mikko Leppilampi, Kristo Salminen
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 274
Pisteet: **
Turkulainen yksityisetsivä Jussi Vares (Antti Reini) tapaa oudosti käyttäytyvän Sole Sulaveden (Minna Haapkylä), jonka kanssa alkaa viettää aikaa niin sängyssä kuin sen ulkopuolellakin. Heistä on kovaa vauhtia tulossa pari, kunnes Sole katoaa mystisesti ja löydetään sitten kuolleena Ruissalosta lintutornista. Todisteet viittaavat murhaan ja Vareskin on tutkimusten kohteena. Tapaus ei kuitenkaan tunnu ratkeavan millään ja saadakseen muuta ajateltavaa Vares ottaa tutkittavakseen myös toimittaja Ruuhion (Mikko Leppilampi) saamat ilmiantokirjeet. Samaan aikaan palkkamurhaaja Stahanov (Jevgeni Haukka) saa paikkakunnalta toimeksiannon, jota Vares myös alkaa tutkimaan. Kuvioissa on mukana myös Solen pankkialalla työskentelevä Timo Petterson (Risto Kaskilahti), tämän uskoton vaimo (Sari Puumalainen), pikkurikolliset Kyypakkaus (Jasper Pääkkönen) ja Keronimo (Tommi Erola) sekä rikollisbisneksiä puuhailevat Selma Natunen (Kaarina Hazard) ja Topi Penkki (Jarkko Tamminen). Mukana menossa myös Vareksen luotetut ystävät Anna Huttunen (Maria Järvenhelmi), Juhani Luusalmi (Eppu Salminen) ja pastori Alanen (Matti Onnismaa).
Että sellanen Vares-leffa tällä kertaa. Ei tämä ihan huonoin näistä tähän mennessä ilmestyneistä viidestä (jätetään ne kaksi ensimmäistä, eli 2004 ja 2007 valmistuneet Vares-leffat laskuista pois kun en ole niitä nähnytkään) Vares-leffoista ole, se kunnia menköön edelleen Vares – Huhtikuun tytöille, mutta toiseksi huonoin nyt kuitenkin. Aiemmissa Vares-leffoissa tekijöillä tuntui kuitenkin olleen vielä jotain yritystä mukana, tämä oli lähinnä jonkinlainen sisäpiirin vitsi ja ilmeisesti myös yritys tehdä Bond-parodiaa. Jollain tapaa tämä oli ihan mukavaakin katsottavaa, mutta varsinainen juoni oli lopulta kyllä melkoisen naurettava ja täynnä epäloogisuuksia. Oikeastaan jälleen hyvä esimerkki siitä ettei Suomessa osata hyviä dekkarielokuvia tehdä, tai siis Markus Selin ja Solar Films eivät osaa tehdä. Olisi ihan hauska tietää kuinka tosissaan näitä Vares-leffoja oikein on tehty, tuskinpa kovin tosissaan.
Vielä on katsomatta Vares – Pimeyden tango, joka sai sai ensi-iltansa 5. lokakuuta ja on siis viimeinen näistä uusista Vares-leffoista. Tuskinpa tulee mullistavasti parempi olemaan kuin nämä aiemmat osat, joten melkoisen paska elokuvasarja kyllä kyseessä.

1 kommentti:

  1. Olen katsonut kaikki vares leffat, paitsi uusinta ja tämä on kyllä kaikista huonoin tekele.

    VastaaPoista