tiistai 13. marraskuuta 2012

Motorway


Che sau (Motorway) (2012)
Ohjaus: Soi Cheang
Käsikirjoitus: Joey O'Bryan, Szeto Kam-Yuen
Näyttelijät: Shawn Yue, Anthony Wong, Guo Xiaodong, Barbie Hsu, Josie Ho, Gordon Lam Ka-Tung, Li Haitao, Li Guangjie, Michelle Ye
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 277
Pisteet: ***½
Liikennepoliisikokelas Cheung (Shawn Yue) haluaa saada hurjastelijat kiinni, muttei oikein vielä hallitse kuumana käyviä hermojaan tositilanteessa vaikka ajotaitoja löytyykin. Lo (Anthony Wong) on hänen parinsa, muttei enää jaksa vaivautua tekemään työtään samalla asenteella kuin Cheung, sillä Lo on pian jäämässä eläkkeelle. Eräänä päivänä he ottavat kiinni hurjastelijan, joka osoittautuukin etsintäkuulutetuksi Suniksi (Guo Xiaodong), joka on tunnettu pakoautokuski 90-luvulla tehdyistä ryöstöistä. Sun vapauttaa ystävänsä Wongin (Li Haitao) vankilasta ja pitää poliiseja pilkkanaan paetessaan, mukaanlukien myös Cheungia. Niinpä Cheung päättää harjoitella ajamista ja saa samalla selville yllättävän salaisuuden Lo'sta. Lopulta Cheung onkin valmis kohtaamaan Sunin uudestaan.
Soi Cheang on tehnyt vielä melko vähän elokuvia ohjaajauransa aikana, mutta lukeutuu siitäkin huolimatta Hongkongin elokuvaohjaajien parhaimmistoon mm. elokuvillaan Love Battlefield, Dog Bite Dog, Shamo ja Accident. Tämä miehen uusin ohjaus on jälleen varsin hyvä elokuva, joka on sekoitus Drivea ja Initial D:tä. Johnnie To alkoi tuottaa Soin elokuvia Accidentin myötä ja tämä on siis heidän toinen yhteistyö. Elokuvassa onkin melko iso ripaus myös Johnnie To-fiilistä musiikin, kuvauksen ja muutoinkin tunnelman osalta. Isoin ongelma on hivenen kökösti toteutetut takaa-ajokohtaukset, joissa ei ole oikein kunnon jatkuvuuden tunnetta mukana. Editointi on töksähtelevää ja näyttelijäsuoritukset melkoisen onttoja. Anthony Wong vetäisi tosin ihan hyvän roolin eläkkeelle kaipaavana Lo'na. Guo Xiaodong oli myös ihan hyvä veteraanipakoautokuskin roolissa. Shawn Yue oli melkoisen vaisu pääroolissa, yleensä hyvä Josie Ho ei myöskään oikein vakuuttanut poliisikomentaja Wein roolissa ja Barbie Hsu oli melkoisen turha lääkärin roolissa.
Ongelmista huolimattakin Motorway on varsin mainiota seurattavaa jo pelkästään kiinnostavan juonikuvion takia. Ja vaikka takaa-ajokohtaukset melko kökköjä olivatkin, oli niissä mukavasti myös vauhdin tuntua ja jännitettävää. Ihan suositeltavaa katsottavaa siis, varsinkin jos autoleffat kiinnostavat. Soi Cheangilla on työn alla myös The Monkey King, joka tulee olemaan hänen elokuvistaan tähän mennessä kallein, kuulemma lähemmäs 100 miljoonaa dollaria. Päärooleissa on kolme isoa tähteä, Donnie Yen, Chow Yun-Fat ja Aaron Kwok. Nähtäväksi jää miten Soi heidän ohjaamisestaan selviytyy. Jotain ongelmia on ainakin ollut tuotannon kanssa, sillä elokuvan piti saada ensi-iltansa jo vuoden 2012 alussa, mutta siirrettiin lopulta kesälle 2013. Odotukset ovat Kiinassa ainakin melko kovat tuon elokuvan osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti