perjantai 23. marraskuuta 2012

The Three Stooges


The Three Stooges (2012)
Ohjaus: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Käsikirjoitus: Mike Cerrone, Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Näyttelijät: Chris Diamantopoulus, Sean Hayes, Will Sasso, Jane Lynch, Sofia Vergara, Jennifer Hudson, Craig Bierko, Stephen Collins, Larry David, Kirby Heyborne, Carly Craig, Kate Upton
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 281
Pisteet: *
Kolme pöhköpäistä ystävystä, Moe (Chris Diamantopoulus), Larry (Sean Hayes) ja Curly (Will Sasso) varttuvat nunnien ylläpitämässä orpokodissa ja aiheuttavat kommelluksia minne menevätkin. Kun orpokoti meinataan sulkea rahavaikeuksien vuoksi, päättää kolmikko lähteä kaupunkiin keräämään tarpeeksi rahaa jottei niin tapahtuisi. Tavoitteena on kerätä 830 000 dollaria. Miehensä murhaa suunnitteleva Lydia (Sofia Vergara) näkee kolmikon rakastajansa Macin (Craig Bierko) kanssa ja päättää palkata heidät hommaan. Kolmikko suostuukin mutta eihän murhan suorittamisesta meinaa tulla mitään ja lisäksi Moe joutuu mukaan tositv-ohjelmaan. Sitten tuikataan sormia silmiin, lekaa päähän, moottorisahaa kaljuun, kastellaan kaloja, soditaan pissaavilla vauvoilla ja pudotaan katolta.
Moe Howard, Larry Fine ja Curly Howard olivat suositun The Three Stooges-koomikkoryhmän jäsenet, joista kuvattiin lukuisia lyhytelokuvia 30-luvulta aina 50-luvun lopulle. Suomessa kolmikko on jäänyt melkoisen tuntemattomaksi, lähinnä he olivatkin suosittuja Yhdysvalloissa. Bobby Farrelly ja Peter Farrelly alkoivat suunnitella kolmikosta komediaelokuvaa jo vuonna 2001, mutta meni vielä kymmenen vuotta ennen kuin kuvaukset aloitettiin. Rooleihin oli yhdessä vaiheessa ehdolla Benicio Del Toro, Sean Penn ja Jim Carrey, eli melkoisen kovat nimet, mutta lopulta talousongelmat ja kuvausten viivästykset johtivat siihen että rooleihin jouduttiin valitsemaan melkoisen tuntemattomat näyttelijät. Itselleni tuntemattomin oli Moeta esittänyt Chris Diamantopoulus, Larrya esittäneen Sean Hayesin olin nähnyt Will & Crace-sarjassa ja Will Sasson naama on jäänyt mieleen MADtv-sarjasta. 30 miljoonaa dollaria maksanut elokuva sai lopulta ensi-iltansa vuonna 2012 ja menestyi kohtuu hyvin. Budjetti oli 30 miljoonaa dollaria ja kassatulot olivat maailmanlaajuisesti noin 53 miljoonaa dollaria.
En ole nähnyt yhtäkään The Three Stooges-lyhytelokuvaa, joten niiden tasosta en osaa sanoa mitään, mutta tämä oli kyllä aikamoista paskaa. Nauratti lähinnä se kuinka huono tämä oli. Enkä kyllä tajua edelleenkään miten joku voi pitää Sofia Vergaraa kauniina. Ruma ja ärsyttävä ämmä. Kate Uptonin munkkeja olisin mieluummin katsonut, mutta niitä esiteltiin vain kerran tiukassa uimapuvussa. Trailerissa nähty kohtaus jossa Kate nousee uima-altaasta puuttui kokonaan itse elokuvasta. Farrellyn veljekset tekivät vielä 90-luvulla melkoisen onnistuneita komedioita, mutta viime vuosina ovat suoltaneet lähinnä paskaa. Paskasta puheen ollen, tässä nähtiin Jersey Shore-tositv-sarjan tyypit camerooleissa. Sofia Vergaraa en panisi, mutta Snookia voisin kyllä pannakin. Niin ja Kate Uptonia tietysti myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti