tiistai 6. marraskuuta 2012

Korttelivahdit


The Watch (Korttelivahdit) (2012)
Ohjaus: Akiva Schaffer
Käsikirjoitus: Jared Stern, Seth Rogen, Evan Goldberg
Näyttelijät: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie DeWitt, Will Forte, Mel Rodriguez, Doug Jones, Erin Moriarty, Nicholas Braun, R. Lee Ermey
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 272
Pisteet: **
Heikko scifikomedia.
Evan Trautwig (Ben Stiller) on aktiivinen toimija asuinyhteisössään ja pyörittää menestyvää Constco-markettia. Eräänä yönä marketin yövartija murhataan raa'asti ja Evan päättää perustaa naapurivahtiryhmän selvittääkseen murhan ja muutoinkin pitämään naapuruston turvallisena. Hän saa seurakseen kovaäänisen Bobin (Vince Vaughn), poliisiksi halunneen Franklinin (Jonah Hill) ja vastaeronneen Jamarcusin (Richard Ayoade). Naapurivahtihommista ei tietysti tule moisen joukon kanssa mitään, mutta sattumalta he saavat kuitenkin selville että avaruusolennot ovat alkaneet murhata ihmisiä ja aikovat vallata maailman. Ryhmän on siis työnnettävä sormensa avaruusolentojen keilapalloon, kosketeltava niiden mällimäistä verta ja estettävä niiden maailmanvalloitussuunnitelmat.
Akiva Schafferin ensimmäinen kokopitkä elokuva Hot Rod oli mainio komedia. Tämä miehen toinen kokopitkä elokuva onkin sitten melkoisen epäonnistunut tekele kaikin tavoin. Elokuvalla ei tunnu olevan edes kunnon ideaa, kunhan vaan jotain on keksitty jotta saadaan parit komediatähdet samaan elokuvaan kertomaan huonoja vitsejä ja tappamaan avaruusolentoja. Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill ja Richard Ayoade vetäisevät roolinsa melkoisen kuivakkaasti ja ovat lähinnä ärsyttäviä. Alunperin elokuvasta pitikin tulla Ghostbusters – haamujengin kaltainen lapsiyleisölle suunnattu komedia, mutta kun pääosaan alunperin kaavailtu Will Ferrell jätti projektin niin Seth Rogen ja Evan Goldberg kirjoittivat Jared Sternin alkuperäisen käsikirjoituksen uusiksi ja aikuisyleisölle suunnatuksi.
Ohjaajaksi oli alunperin ehdolla David Dobkin ja sitten Peter Segal, mutta lopulta pestin sai siis Akiva Schaffer. Kuvaukset tehtiin vuoden 2011 lopulla ja 2012 alussa. Elokuvan nimen piti olla alunperin Neighborhood Watch, mutta helmikuussa 2012 sattuneen tummaihoisen pojan ampumisen jälkeen, jossa syyllinen oli siis naapurivahti, päätettiin nimi muuttaa muotoon The Watch ja elokuvan juliste ja traileri vedettiin pois netistä. Mainonnassa keskityttiin sen jälkeen avaruusolentoihin. 68 miljoonaa dollaria maksanut elokuva sai melko kylmän vastaanoton kriitikoilta eikä yleisökään hirveästi sille lämmennyt. Kassatuloja kertyi siitäkin huolimatta maailmanlaajuisesti lähes 66 miljoonaa dollaria, joten miksikään flopiksi elokuvaa ei voida kutsua kun tuloja on tulossa myös dvd- ja blu-ray-myynnistä/vuokrauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti