perjantai 8. maaliskuuta 2013

To Rome with Love


To Rome with Love (2012)
Ohjaus: Woody Allen
Käsikirjoitus: Woody Allen
Näyttelijät: Woody Allen, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Alec Baldwin, Greta Gerwig, Roberto Benigni, Alison Pill, Judy Davis, Flavio Parenti, Fabio Armiliato, Alessandro Tiberi, Alessandra Mastronardi, Penélope Cruz
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 34
Pisteet: ***½
Amerikkalaisturisti Hayley (Alison Pill) rakastuu italialaisjuristi Michelangeloon (Flavio Parenti) Roomassa lomaillessaan ja he menevät kihloihin. Hayleyn vanhemmat, eläkkeellä oleva oopperaohjaaja Jerry (Woody Allen) ja psykiatri Phyllis (Judy Davis) lentävät tapaamaan sulhasehdokasta ja tämän vanhempia Roomaan. Jerry kuulee Michelangelon isän Giancarlon (Fabio Armiliato) laulavan suihkussa ja haluaa upeaäänisen miehen esiintymään oopperaansa. Giancarlo osaa kuitenkin laulaa vain suihkussa. Vastavihityt Antonio (Alessandro Tiberi) ja Milly (Alessandra Mastronardi) saapuvat Roomaan tehdäkseen vaikutuksen Antonion setiin, jotka tarjoavat hänelle hyväpalkkaista työtä Roomassa. Milly eksyy kampaamoa etsiessään ja tapaa ihailemansa näyttelijätähden. Antonio taas tapaa itseään myyvän Annan (Penélope Cruz), jota hänen setänsä luulevat hänen vaimokseen.
Leopoldo (Roberto Benigni) taas elää tylsää elämää Roomassa, mutta huomaa eräänä aamuna tulleensa julkkikseksi vaikkei ole tehnyt yhtikäs mitään. Tunnettu arkkitehti John (Alec Baldwin) lomailee Roomassa ja käy katsomassa seutua jossa asui jonkun aikaa nuoruudessaan. Hän tapaa nuoren arkkitehtiopiskelija Jackin (Jesse Eisenberg), joka sattuu asumaan juuri samoilla seuduilla tyttöystävänsä Sallyn (Greta Gerwig) kanssa ja kutsuu Johnin kahville. Sallyn ystävä Monica (Ellen Page) saapuu Sallyn ja Jackin luokse toipumaan erottuaan juuri poikaystävästään. Näyttelijänä työskentelevä Monica saa miehet sekaisin seksuaalisuudellaan, mutta Jackiin se ei tunnu tehoavan, kunnes sitten tehoaakin.
Woody Allen tuntuu olevan aika kovassa vedossa juuri tällä hetkellä kun tälläinen vähän heikompikin elokuva häneltä iskee melkoisen kovaa. To Rome with Loven pitäisi olla monellakin tapaa jopa surkea elokuva, mutta omaperäisellä ja hauskalla ohjaustyylillään Woody onnistuu pitämään katsojan, tai ainakin minut hienosti otteessaan. Tämä on yksinkertaisesti elokuva jota oli mukava katsella heikkouksistaan huolimatta. Alec Baldwinin esittämä John-hahmo ilmestyi välillä mukaan Jackin ja Monican tarinaan jonkunlaisena mielikuvitusolentona eli mistään hirveän vakavasti otettavasta elokuvasta ei ole kyse. Roomalaiset elokuvalevittäjät lupasivat Woodylle rahoituksen elokuvaan sillä ehdolla että se kuvattaisiin Roomassa. Woody alkoi vasta sen jälkeen kirjoittamaan käsikirjoitusta, eli jonkunlaisesta tilaustyöstä on periaatteessa kyse. Seuraavaksi Woodylta on tulossa elokuva Blue Jasmine, jonka hän kuvasi San Franciscossa ja New Yorkissa, mies on siis palannut vihdoinkin kotimaahansa tehtyään useita elokuvia Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti