tiistai 12. maaliskuuta 2013

This is 40


This is 40 (Unrated-versio) (2012)
Ohjaus: Judd Apatow
Käsikirjoitus: Judd Apatow
Näyttelijät: Paul Rudd, Leslie Mann, Maude Apatow, Iris Apatow, John Lithgow, Megan Fox, Jason Segel, Charlyne Yi, Albert Brooks, Lena Dunham, Rob Smigel, Annie Mumolo
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 38
Pisteet: **½
Ylipitkä komedia, jossa oli ihan onnistuneitakin hetkiä.
Naimisissa olevat Pete (Paul Rudd) ja Debbie (Leslie Mann) juhlivat 40-vuotissynttäreitään samalla viikolla. Tupakkaa salaa polttava Debbie ei halua juhlia omia synttäreitään oikein mitenkään ja teeskentelee olevansa vielä 38-vuotias. Makealle perso Pete taas aikoo järjestää juhlat kotonaan ja on kutsunut paikalle sukulaisiaan ja ystäviään. Molemmat saavat kokea miltä neljänkympin kriisi tuntuu kun Peten yrityksen talousongelmat, Debbien vuosia poissa ollut isä (John Lithgow), Peten rahaa pummaava isä (Albert Brooks), Debbien yritykseltä mahdollisesti varastava kuuma työntekijä Desi (Megan Fox) ja heidän tyttärensä (Maude Apatow ja Iris Apatow) aiheuttavat heille lisätressiä.
Melko turhaan tehty "jatko-osa" Paksuna elokuvalle. Leslie Mannin takia Judd Apatowin ohjaama ja käsikirjoittama This is 40 kannattaa kuitenkin katsella loppuun asti. Vuonna 2012 juurikin 40 vuotta täyttänyt Leslie on aivan älyttömän seksikäs ja sattuu olemaan Juddin kanssa naimisissa. Pariskunnan lapset olivat tässä myös mukana, he olivat siis Maude ja Iris Apatow. 40 v. ja neitsyt komediallaan vuonna 2005 suosioon noussut Judd Apatow oli kovaa vauhtia nousemassa Yhdysvalloissa komediaohjaajien ja tuottajien kärkikastiin, mutta jostain syystä ei ole kyennyt mitään hirveän järkeviä elokuvia kuitenkaan tekemään. Tuottajana paras tekele tähän mennessä on Velipuolet ja ohjaajana edelleenkin 40 v. ja neitsyt.
Tämä katsomani unrated-versio sisälsi enemmän alastomuutta ja kiroilua kuin teatteriversio. En ole varma nähtiinkö tässä Leslien oma rinta vai oliko se tietokoneella luotu kuten The Change-Up elokuvassa, mutta olipa kummin tahansa niin Leslien paljasta rintaa oli siltikin mukava katsella. Megan Fox nähtiin myös vähissä vaatteissa, kuten myös Paul Rudd. Huumori oli pääosin kuivaa ja tylsää, mutta sekaan oli mahtunut muutama hauskakin hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti