tiistai 19. maaliskuuta 2013

Battlestar Galactica: Blood & Chrome


Battlestar Galactica: Blood & Chrome (2012)
Ohjaus: Jonas Pate
Käsikirjoitus: Michael Taylor, David Eick, Bdarley Thompson, David Weddle
Näyttelijät: Luke Pasqualino, Ben Cotton, Lili Bordán, Jill Teed, John Pyper-Ferguson, Brian Markinson, Karen LeBlanc, Sebastian Spence, Ty Olsson
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 42
Pisteet: ***
On kulunut kymmenen vuotta siitä kun sota ihmisten ja ihmisten luomien cylon-robottien välillä alkoi. Lahjakas mutta ylimielinen pilotti William Adama (Luke Pasqualino) on juuri valmistunut lentäjäakatemiasta ja pääsee sotimaan täynnä intoa ja uhoa juuri valmistuneelle Taisteluplaneetta Galactica-alukselle. Nuorukainen määrätään kuitenkin nopean Viper-hävittäjän sijaan lentämään hidasta Raptor-kuljetusalusta ja saa apupilotikseen sotaan väsyneen Coker Fasjovikin (Ben Cotton), jolla on kahdeksan viikkoa jäljellä palvelusaikaa. Adaman ensimmäinen tehtävä vaikuttaa tylsältä tarvikkeiden hakureissulta, mutta kun kaksikko saa seurakseen tietokonesuunnittelija Becca Kellyn (Lili Bordán), huomaavat he pian olevansa suorittamassa vähän erilaista tehtävää kuin luulivat.
Yllättävän hyvä esiosa Taisteluplaneetta Galactica tv-sarjalle. Pisteitä voisi antaa miltei puolikkaan enemmän tai vähintäänkin plussan perään, mutta riittäköön nyt kolme tähtöstä kun löytyi tästä paljon heikkouksiakin. Budjetti oli melkoisen niukka, joten tehosteet olivat paikoin aika kuraisiakin, mutta yllättävän toimiva tämä oli siltäkin osin. Tämän piti alunperin olla uuden tv-sarjan pilottijakso, mutta lopulta tämä julkaistiin ensin kymmenosaisena nettisarjana Youtubessa ja vasta sitten tv-elokuvana SyFy-kanavalla, jolla myös Taisteluplaneetta Galactica pyöri menestyneesti vuosina 2003-2009 kanavan nimen ollessa vielä Sci Fi Channel. Kanavalla pyörivien sarjojen taso on laskenut niistä vuosista ja nykyään se tunnetaan lähinnä b-leffojen esityspaikkana. Sääli, sillä hyvää scifiä katselisi mielellään lisää. Tässä sellaista tarjoiltiin ainakin kertakatselun verran. Mikäli Taisteluplaneetta Galactica on tuttu, niin tämä on ihan suositeltavaa katsottavaa.
Battlestar Galactica: Blood & Chrome löytyy edelleen myös Youtubesta kymmenosaisena nettisarjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti