perjantai 11. marraskuuta 2011

Our Idiot Brother


Our Idiot Brother (2011)
Ohjaus: Jesse Peretz
Käsikirjoitus: David Schisgall, Evgenia Peretz
Näyttelijät: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Zooey Deschanel, Emily Mortimer, Rashida Jones, Steve Coogan, T.J. Miller, Kathryn Hahn, Janet Montgomery
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 362
Pisteet: **
Ned (Paul Rudd) on partasuinen hippi, joka kasvattaa luomuvihanneksia ja myy niitä torilla. Eräänä päivänä tuttu poliisi kysäisee tietääkö Ned mistä saisi marisätkän, jotta voisi rentoutua ikävän viikon jälkeen. Ned suostuu myymään säälistä poliisille, joka kuitenkin pidättää hänet. Kahdeksan kuukautta myöhemmin Ned vapautuu vankilasta ja joutuu muuttamaan siskojensa luokse asumaan, koska hänen hippityttöystävänsä on löytänyt uuden miehen eikä anna Nedin asua enää kanssaan. Ned ei myöskään saa ottaa rakastamaansa koiraa mukaansa, jonka on nimennyt Willie Nelsonin mukaan. Nedin siskoista Lizillä (Emily Mortimer) on aviomies ja kaksi lasta, Miranda (Elizabeth Banks) on sinkku uranainen ja Natalie (Zooey Deschanel) asuu lesbotyttöystävänsä kanssa. Ned sotkee kaikkien heidän elämät asuessaan vuorotellen heidän luonaan.
Jesse Peretzin ohjaama draamakomedia ei oikein jaksanut naurattaa. Ned oli hahmona ihan kiva, muttei tarpeeksi kiinnostava. Mukaan olikin laitettu kolme siskoa, joiden elämää Ned sotki olemalla oma itsensä, eli liian rehellinen ja suorasuinen. Elizabeth Banks, Emily Mortimer ja Zooey Deschanel olivat ihan hyviä valintoja siskojen rooleihin, mutta hekään eivät jaksaneet olla tarpeeksi kiinnostavia. Huumoria yritettiin repiä asioista, jotka eivät juuri naurattaneet. Mukaan oli mahdutettu Paul Ruddin lisäksi myös toinen komedianäyttelijä Steve Coogan, joka esitti Lizin aviomiestä, jolla on suhde ballerinan kanssa. Tätä puolta yritettiin kuvata sekä humoristisesti, että myös vakavasti draamana, mutta koska tekijät eivät oikein tienneet kumpi olisi se tärkeämpi, vitsien repiminen vaiko vakavan asian kertominen, niin ei oikein jaksanut katsoa kovin virkeänä.
Our Idiot Brotherin katseli kerran ihan vaivatta, mutta toista katselukertaa se ei kestä. Aika heikko komediatekele siis kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti