tiistai 15. marraskuuta 2011

Nightmares in Red, White and Blue: The Evolution of the American Horror Film


Nightmares in Red, White and Blue: The Evolution of the American Horror Film (2009)
Ohjaus: Andrew Monument
Kertoja: Lance Henriksen
Haastateltavat: Larry Cohen, Joe Dante, John Carpenter, Darren Lynn Bousman, Mick Garris, Tom McLoughlin, George A. Romero, Brian Yuzna, Roger Corman
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 370
Pisteet: ***½
Ihan kiva yhteenveto amerikkalaisista kauhuelokuvista aina 1900-luvun alusta 2000-luvulle.
Andrew Monumentin ohjaama dokumentti esittelee varsin kiinnostavasti amerikkalaisia kauhuelokuvia eri vuosikymmeniltä, elokuvan alkuajoilta aina nykypäivään. Vuonna 2009 valmistunut dokumentti kelpaa varsin hyvin sekä aloittelevalle kauhuharrastajalle, että myös jo kauhuleffoja kauemmin katsoneelle. Aihetta käsitellään aika pintapuolisesti, mutta oleellisimmat jutut tulevat hyvin ilmi ja joukkoon on varmasti eksynyt sellaistakin, joka on vielä näkemättä tai kuulematta. Ainakin itse sain pari uutta juttua tästä dokumentista irti.
Kertojaäänenä kuullaan Lance Henrikseniä ja haastateltavina ovat mm. legendaariset kauhuohjaajat George A. Romero, John Carpenter ja Roger Corman. Uudempaa sukupolvea edustaa Saw-elokuvia ohjannut Darren Lynn Bousman. Dokumentissa käydään läpi aika mukavasti kaikki oleellisimmat amerikkalaiset kauhuelokuvat, tosin joitakin jäi puuttumaankin kun pituutta oli kuitenkin rajoitetusti. Esim. ensimmäisen The Evil Deadin sijaan näytettiin lähinnä kakkososaa, mikä oli hieman outo ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti