sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Here Comes the Boom


Here Comes the Boom (2012)
Ohjaus: Frank Coraci
Käsikirjoitus: Kevin James, Allan Loeb
Näyttelijät: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler, Bass Rutten, Charice, Gary Valentine, Joe Rogan, Greg Germann, Reggie Lee, Shelly Desai, Krzysztof Soszynski, Satoshi Ishii, Mark DellaGrotte, Mark Muñoz, Jason Miller, Mike Goldberg, Herb Dean, Wanderlei Silva, Chael Sonnen, Brian Stann, Rick Franklin, Danny Perez Ramírez
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 10
Pisteet: ***
Kouluaikoina painia harrastanut biologianopettaja Scott Voss (Kevin James) on tympääntynyt opettajatyöhönsä. Koulu, jossa hän opettaa, joutuu leikkaamaan kulujaan ja yksi leikkauslistalle joutuva on musiikkiopetus. Scott saa kuitenkin selville, että koulun ainoa vielä innokas opettaja, musiikkia opettava Marty (Henry Winkler) on saamassa vielä vanhoilla päivillään lapsen ja tarvitsee työnsä. Niinpä Scott lupautuukin keräämään tarvittavat rahat, jotta Marty saisi pitää työnsä ja musiikista innoissaan olevat oppilaat saisivat jatkaa soittamista. Kun Scott näkee televisiosta vapaaottelun, jonka voittaja tienaa 50 000 dollaria ja häviäjäkin 10 000 dollaria, päättää hän lähteä kehään häviämään. Ensin on kuitenkin opittava suojaamaan itseään ja siihen hän saa apua entiseltä vapaaottelija Nikolta (Bass Rutten). Samalla Scott yrittää saada opettajakollegansa Bellan (Salma Hayek) lähtemään treffeille kanssaan. Lopulta Scott saa tilaisuuden näyttää taitonsa UFC-ottelussa, mutta olisiko hänestä myös voittajaksi?
Ennelta arvattava vapaaottelukomedia, joka on ihan laadukkaasti tehty, muttei oikein jaksanut naurattaa tarpeeksi. Aiheesta huolimatta siis melko tyypillinen Kevin James-komedia kyseessä. Henry Winkler oli kylläkin mukava nähdä niinkin isossa roolissa. Mukana myös liuta tunnettuja vapaaottelijoita, joista itse tunnistin vain Bass Ruttenin. Ihan mainio roolisuoritus kyllä mieheltä, uskaltaa näköjään nauraa itselleen. Nuorempana taistelulajeja harjoitellut ja sittemmin vapaaotteluiden kommentaattorina ja näyttelijänäkin toiminut Joe Rogan nähtiin sivuroolissa itsenään. Salma Haeyk olisi saanut näyttää enemmän uhkeita muotojaan. Ohjaaja Frank Coraci on aiemmin ohjannut muutaman Adam Sandlerin tähdittämän komedian ja Kevin Jamesin tähdittämän Zookeeper-komedian. Kevin tuntuu olevan tällä hetkellä aika kovassa nosteessa, sillä tämä 45 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi kassatuloja maailmanlaajuisesti 63 miljoonaa dollaria ja mieheltä on tulossa tänä vuonna ainakin kaksi uutta elokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti