sunnuntai 6. tammikuuta 2013

The Cold Light of Day


The Cold Light of Day (2012)
Ohjaus: Mabrouk El Mechri
Käsikirjoitus: Scott Wiper, John Petro
Näyttelijät: Henry Cavill, Verónica Echegui, Bruce Willis, Sigourney Weaver, Jospeh Mawle, Caroline Goodall, Ravi Gavron, Emma Hamilton, Michael Budd, Roschdy Zem
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 4
Pisteet: *
Huono toimintatrilleri.
Kiireinen yrityskonsultti Will Shaw (Henry Cavill) saapuu Madridiin viettääkseen viikon vanhempiensa ja veljensä kanssa purjehtien. Willillä on huono suhde isäänsä Martiniin (Bruce Willis), joten viikosta ei tule helppoa. Kun Will lähtee käymään maissa ja tulee takaisin veneelle, hän löytääkin sen tyhjänä. Pian Willille selviää että hänen äitinsä ja veljensä on kidnapattu ja saadakseen heidät vapaaksi hänen on löydettävä salkku, jonka olinpaikan hänen isänsä tietää. Salkkua metsästäessään Will saa myös tietää mitä hänen isänsä oikeasti tekee työkseen. Osallisena asioissa on myös Carrack niminen nainen (Sigourney Weaver), Williä jahtaava tappaja (Joseph Mawle) sekä Willin isän tunteva Lucia (Verónica Echegui).
Ranskalaisohjaaja Mabrouk El Mechri tunnetaan parhaiten Jean-Claude Van Dammen tähdittämän JCVD toimintadraamaelokuvan ohjaajana. Tässä hän on epäonnistunut aikamoisen täydellisesti kun on yrittänyt tehdä toimintatrillerin. Mukaan on saatu kaksi nimekästä Hollywood-tähteä, Bruce Willis ja Sigourney Weaver, mutta aikamoisen hukkaan menevät kyllä molemmat. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat hemmetin huonoja ja näyttelijäsuoritukset senkin vuoksi aikamoisen kammottavia. Teräsmiestä tulevassa Teräsmiehessä esittävä Henry Cavill oli pääosassa erittäin tuhnu, joten toivotaan että mies saa Zack Snyderin ohjauksessa parempaa ilmaisua itsestään irti. Ja eiköhän saakin. Tämä kannattaa jättää suosiolla kokonaan katsomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti