perjantai 23. syyskuuta 2011

X-Men: First Class

****
http://www.imdb.com/title/tt1270798/
Hyvä esiosa. X-Men: The Last Stand oli melkoisen heikko, eivätkä ne kaksi ensimmäistäkään nyt niin loistavia ole, lähinnä ok tasoa. Niissä meno oli kuitenkin vielä suht vakavasti otettavaa, toisin kuin tuossa kolmannessa osassa. Tässä esiosassa mennään taas vakavaan suuntaan ja kerrotaan miten Charles Xavierista tuli Professori X (James McAvoy) ja Erik Lehnsheristä Magneto (Michael Fassbender).
Juoni sijoittuu 60-luvulle, Kuuban ohjuskriisi on taustalla. Kaksikko liittoutuu taistellakseen Sebastian Shaw-nimistä (Kevin Bacon) tuhovoimia imevää mutanttia vastaan, jonka aikomuksena on synnyttää kolmas maailmansota. Charles haluaa estää Shawia tappamasta viattomia ihmisiä, kun taas Erik haluaa kostaa Shawille keskitysleirillä sattuneen tapahtuman. Charles näkee Erikin hyvän puolen ja yrittää saada tätä näkemään sen myös itse. Nuoremmat mutantit Mystique (Jennifer Lawrence), Beast (Nicholas Hoult), Banshee (Caleb Landry Jones), Darwin (Edi Gathegi), Havok (Lucas Till) ja Angel (Zoë Kravitz) vasta totuttelevat käyttämään voimiaan koko laajuudessaan ja joutuvat lopulta valitsemaan puolensa.
Matthew Vaughn on tehnyt toimivan elokuvan varmalla otteella, tosin tässä jäi vielä sellainen fiilis että jatkoa on vielä luvassa. Ja jos meno pystytään pitämään samanlaisena niin mielellään kyllä jatkoa katselisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti