perjantai 23. syyskuuta 2011

The Dead

*****
http://www.imdb.com/title/tt1386925/
Uusi zombieklassikko on syntynyt. Aivan Romeron ohjaaman Dawn of the Deadin rinnalle tätä en silti nostaisi, mutta esim. Romeron ohjaaman Day of the Deadin kanssa tämän kyllä kehtaa mainita vallan hyvin.
Afrikka on joutunut zombieiden valtaamaksi. Viimeisellä pelastuslennolla kyydissä oleva mekaanikko Brian Murphy (Rob Freeman) tietää koneen putoavan pian, sillä hän ei ehtinyt laittaa konetta lentokuntoon ajoissa. Hän selviytyy yksin elossa koneen pudottua mereen ja huuhtoutuu Afrikan rannikolle, josta lähtee epätoivoiselle pakomatkalle etsien lentokykyistä lentokonetta päästäkseen vaimonsa ja tyttärensä luo. Matkalla Murphy kohtaa afrikkalaissotilas Daniel Dembelen (Price David Oseia), joka on matkalla pohjoisen pelastuskeskuksiin etsimään elossa olevaa poikaansa. He tietävät selviävänsä paremmin hengissä jos kulkevat yhdessä ja pian he joutuvatkin turvaamaan toistensa selustan etsiessään autoon bensaa ja itselleen syötävää ja juotavaa. Pimeistä afrikkalaismajoista ja hylätyiltä lentokentiltä ei kuitenkaan löydy juuri mitään, joten kaksikko jatkaa kulkuaan, kohdaten vähän väliä hitaasti laahustavia kuolleita, jotka hamuavat heidän lihaansa. Lopulta on kohdattava myös aavikon paahde ja armottomuus.
Upeasti kuvatuissa kohtauksissa on hyytävän jännittävää ja epätodellista tunnelmaa. Maskeeraukset ja goretehosteet ovat vakuuttavan näköisiä ja laihat afrikkalaismiehet ja naiset ovat omiaan zombierooleissa. Pienissä sivurooleissa Hollywood-leffoissa nähty Rob Freeman on sen verran tuntematon näyttelijä, että hänen roolisuorituksensakin tuntuu uskottavammalta kuin mikäli joku isompi näyttelijätähti olisi roolissa. Rob vetää roolinsa juuri sopivalla sykkeellä, eikä Prince David Oseia ole yhtään sen kehnompi afrikkalaissotilaan roolissa. Toimiva parivaljakko. Ohjaajaveljeksistä Howard Ford ja Jonathan Ford tullaan vielä kuulemaan paljon, sillä olisi suorastaan rikos jos he eivät pääsisi tekemään lisää elokuvia. Zombiet ja Afrikka ovat erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä, josta saisi tehtyä runsaasti lisää elokuvia. Ihan mielelläni katsoisin myös jatko-osan tälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti