perjantai 23. syyskuuta 2011

Fast Five

****
http://www.imdb.com/title/tt1596343/


No niin, nyt aletaan päästä asiaan. Tätä voi kutsua jo ihan tosimiesten leffaksi. Vin Dieselin hikiset hauikset vs. The Rockin hikiset hauikset. Ja mentiin seinienkin läpi vähän kuin Terminator 2:sessa.
Dom (Vin Diesel) on joutumassa lusimaan, mutta sisko Mia (Jordana Brewster) ja Brian (Paul Walker) vapauttavat hänet ja kolmikko karkaa Rioon. Siellä he joutuvat paikallisen rikollispomo Reyesin (Joaquim de Almeida) kanssa hankaluuksiin ja päättävät ryöstää tältä kaikki rahat, yhteensä 100 miljoonaa dollaria. Avuksi he tarvitsevat kavereitaan Romania (Tyrese Gibson), Tejiä (Ludacris), Giseleä (Gal Gadot), Hania (Sung Kang), Tegoa (Tego Caldren) ja Ricoa (Don Omar). FBI lähettää paikalle parhaan ihmismetsästäjä Luke Hobbsin (Dwayne "The Rock" Johnson ehkäpä uransa parhaimmassa roolissa) tiimeineen ottamaan heidät kiinni.
Kerrankin toimintaa on luvassa koko rahan edestä. Autoja tuhotaan kymmenittäin, rakennuksia rikotaan ihan vaan rikkomisen takia, kassakaappia vedetään autojen perässä pitkin teitä, liikkuvasta junasta pöllitään autoja, konetuliaseet laulavat, autoja ammutaan singolla ja naisten perseet hytkyy musan tahtiin. Aiemmat Fast & Furious leffat ovat olleet lähinnä pikkupoikien viihdettä, mutta tässä päästään ihan aikuisten kerhoon. Vin Diesel tuntuu jotenkin pöhöttyneen oloselta kuin pitkän ryyppyreissun jälkeen, mutta silti on elämänsä kunnossa. Oikeastaan tämä on se leffa, jonka The Expendablesin olisi pitänyt olla.


Tai no, okei, ei tässäkään päästä ihan kunnon leffojen tasolle, mutta ainakin itse annoin paljon anteeksi. Kuvaus oli välillä liian nopeaa ja vitsit paskoja, mutta ne eivät haitanneet katselua, sillä kaikki oli tehty viihdyttävästi. Ja kunnon ryminähän on aina viihdyttävää, ainakin kun tehdään kunnolla. Lajityyppiä oltiin hieman muutettu aiemmista leffoista, nyt oltiin enemmän keikkaleffan tyylissä. Ja jatko-osissa saman menon pitäisi jatkua, ja jos jatkuu, niin ainakin itse odottelen jo innolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti