sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Horrible Bosses


312. Seth Gordon: Horrible Bosses (Kaameat pomot) **
Tyypillistä ylivedettyä jenkkikomediaa, joka ei juurikaan naurata.
Kolmella kaveruksella, Nickillä (Jason Bateman), Kurtilla (Jason Sudeikis) ja Dalella (ärsyttävä-ääninen Charlie Day) on kaikilla työpaikoillaan kaameat pomot. Nickin pomo Dave (Kevin Spacey) on antanut Nickin ymmärtää saavan ylennyksen, mutta ottaakin itse kyseisen viran itselleen ja kiristää Nickiä pysymään samassa työssä jossa tämä on ollut viimeiset 8 vuotta odottaen ylennystä. Kurtin pomo kuolee sydänkohtaukseen ja tämän narkkaripoika Bobby (Colin Farrell) ottaa yhtiön haltuunsa ja aikoo imeä firmasta kaikki rahat itselleen. Dalen pomo on hammaslääkäri Julia (Jennifer Aniston), joka ahdistelee Dalea seksuaalisesti vaikka tietää Dalen olevan kihloissa ja kiristää tätä myös tuhmilla kuvilla. Lopputilin ottaminen ei tule kenellekään kysymykseen, joten kolmikko alkaa jutella huvikseen miten pääsisivät parhaiten eroon pomoistaan. Pian he jo suunnittelevatkin murhaa ja palkkaavat murhakonsultin (Jamie Foxx) avukseen.
 Elokuvan pahin kompastuskivi on päähenkilöt. He ovat nimittäin paljon ärsyttävämpiä kuin heidän kaameat pomonsa. Jason Batemanin esittämä Nick on ainut siedettävä, Jason Sudeikisin esittämä Kurt taas on olevinaan joku naistenkaataja ja Charlie Dalen esittämä Dale vituttaa heti kun avaa märisevän suunsa. Siispä katsojana haluaisin mieluummin että tämä kolmikko murhataan kuin heidän pomonsa. Kevin Spaceyn esittämä Dave on lähinnä hahmo joka ei naurata, vaikka kovasti pitäisi. Colin Farrellin esittämä Bobby ei juuri myöskään naurata, mutta Farrell vetää sentään roolinsa varsin hyvällä vakavuudella. Jennifer Anistonin esittämä Julia taas on miltei joka kohtauksessa vähissä pukeissa tai muutoin pervo, joten häntä tietysti olisi katsellut enemmänkin.
 Vaikka elokuva ei toimikaan niin kuin pitäisi, oli siinä muutamia ihan hauskojakin oivalluksia. Väärinkäsitys mies etsii miestä osastolta löydetystä märkätyö-ilmoituksesta oli hyvä, kuten myös Jennifer Anistonin pervoilut ja muutenkin elokuvan perusidea oli vallan hauska. Harmi vaan ettei näyttelijävalinnat osuneet kohdilleen varsinkaan pääroolien osalta, eikä ohjaajalla tunnu olevan kykyä tehdä hauskaa komediaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti