torstai 7. elokuuta 2014

Katsotut elokuvat: Heinäkuu 2014

74. Sabotage (2014) ***
David Ayer on ollut tekemässä varsin kovia leffoja. Esim. Training Day, Dark Blue, Street Kings ja End of Watch. Katu-uskottavia riko(lli)skuvauksia kaikki, tai ainakin yrittävät olla. Tällä kertaa Ayer ei ole onnistunut aivan yhtä hyvin vaikka asetelmat ovat todella hyvät. Arnold Schwarzeneggerin esittämän Breacherin johtama DEA-iskuryhmä joutuu huumekartellin jahtaamaksi sen jälkeen kun ovat epäiltynä huumekartellin rahojen pöllimisestä. Olivia Williamsin esittämä murhatutkija Caroline alkaa tutkia ryhmän jäsenten verisiä murhia ja pääsee pikkuhiljaa totuuden jäljille. Näyttelijäkaarti on aika kova, ryhmän jäseniä esittävät Sam Worthington, Joe Manganiello, Josh Holloway, Terrence Howard, Max Martini, Kevin Vance, Mark Schlegel ja Mireille Enos. Porukan näyttelijäsuoritusten uskottavuuteen on valitettavasti panostettu enemmän kuin varsinaiseen juonikuvioon ja siinäpä elokuvan isoin moka. Juoni nimittäin vuotaa melkoisesti, aukkoja löytyy vähän joka puolelta. Eikä ne näyttelijäsuorituksetkaan niin hyviä olleet, lähinnä tuntui että yritettiin liikaakin olla katu-uskottavia. Hahmot olivat lähinnä kusipäitä. Mireille Enos nousi roolissaan muiden yläpuolelle. Arskalle tämä oli pahin floppielokuva yli kolmeenkymmeneen vuoteen, kassatuloja tuli nimittäin maailmanlaajuisesti vain 18 miljoonaa dollaria kun budjetti oli 35 miljoonaa dollaria. Täällä Suomessa elokuvaa ei edes esitetty teattereissa vaan se julkaistaan suoraan dvd:lle ja blu-ray:lle 22. elokuuta. Ayerin uraan tämä tuskin hirveästi vaikuttaa, sillä miehen ohjaama ja käsikirjoittama sotaleffa Fury tulee melkoisen varmasti olemaan iso hitti kun se saa ensi-iltansa loppuvuodesta, siitä pitää huolen pääosaa esittävä Brad Pitt. Arskan osalta menestys mitataan oikein kunnolla kunhan miehen tähdittämät Terminator: Genisys ja The Legend of Conan saapuvat teattereihin. Jos ne eivät menesty, niin sitten alkaa näyttää jo oikeasti pahalta.

75. Need for Speed (2014) ***+
Surkean alun jälkeen tämä parani yllättävänkin hyväksi. Aineksia voisi siis olla uudeksi Fast & Furious-autoleffasarjaksi nyt kun kyseinen leffasarja on muuttunut enemmän keikkaleffasarjaksi. Yksi selkeä puutos tässä vielä kuitenkin oli, autojen duunaaminen jäi nimittäin todella vähiin, nyt vain lähinnä ajettiin kilpaa. Alun paskanjauhamiskohtausten aikana näytti jo todella pahalta, mutta onneksi juonikin saatiin lopulta käyntiin ja tässähän oli kyse lopulta kostosta. Aaron Paulin esittämä Tobey Marshall nimittäin joutuu lusimaan syyttömänä ja vapauduttuaan kahta vuotta myöhemmin hänellä on 45 tuntia aikaa ehtiä New Yorkista Los Angelesiin, jossa järjestetään salainen De Leon-autokilpailu, johon pääsee mukaan vain kutsuttuna. Apukuskiksi hän saa autojen päälle ymmärtävän Julian (Imogen poots) ja mukana seuraa myös Tobeyn luottotiimi, jolta saa tukea niin tiellä kuin ilmassakin. Tarkoitus on todistaa Tobeyn syyttömyys ja voittaa De Leon-kilpailu. Ja eipä muuta kuin kumi haisemaan. Mukana myös Michael Keaton mystisenä De Leon-kilpailun järjestäjänä ja Dominic Cooper pahimpana vihollisena. Aivot kannattaa jättää tietysti narikkaan ja voluumit kääntää täysille. Joku saattanee roiskaista mällitkin kovaa meneviä autoja katsoessaan, vähän autopornofiilistä tässä nimittäin oli. Jatko-osasta ei ole vielä varmuutta, mutta kassatuloja tuli maailmanlaajuisesti sen verta mukavasti että väittäisin sen olevan selviö.

1 kommentti:

  1. Olihan tää varmaan Ahnuldin post-gubernaattorisen kauden tähän mennessä kehnoin. Vaikka mitään tajunnanräjäyttävää ei (ainakaan vielä ole syntynytkään), on nää ollut edes "ihan kiva" -tasoa.

    Jos jatko-osista puhutaan niin itse laskisin Identtisten kolmosten varaan. Katsomatta pelkkää huutonaurua.

    VastaaPoista