torstai 13. kesäkuuta 2013

Evil Dead (2013)

Evil Dead (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 81
Pisteet: *
Nykykauhupaskaa.
Viisi nuorta, Mia (Jane Levy), Mian veli David (Shiloh Fernandez), Eric (Lou Taylor Pucci), Olivia (Jessica Lucas) ja Davidin tyttöystävä Natalie (Elizabeth Blackmore), lähtee syrjäiselle metsämökille tarkoituksena saada vieroitettua Mia irti huumeista, joiden yliannostuksen takia hänet on jo kerran ehditty julistaa kuolleeksi. Mökin kellarista löytyy kuitenkin eläintenraatoja, haulikko ja Naturom Demonto niminen kirja, jota lukemalla Eric onnistuu herättämään uinuvan demonin, joka alkaa vainota ensin Miaa ja sitten tappaa heitä yksitellen.
Fede Alvarezin ohjaama Evil Dead ei ole varsinaisesti uusintaversio Sam Raimin vuonna 1981 ohjaamasta The Evil Deadista, vaan paremminkin uusintatulkinnan ja löyhäisen jatko-osan välimuoto. Elokuva on menestynyt sen verran hyvin, että sille ollaan suunnittelemassa jo jatko-osaa ja lisäksi Sam Raimi aikoo tehdä virallisen jatko-osan Pimeyden armeijalle, joka on siis alkuperäisen Evil Dead-trilogian kolmas osa. Suunnitteilla on myös tehdä niiden jälkeen vielä ainakin yksi elokuva, jossa Evil Dead-trilogiasta tuttu Ash, jota esittää Bruce Campbell, ja tässä nähty Jane Levyn esittämä Mia kohtaavat.

Tämä uusi Evil Dead on saanut melkoisesti ylistystä kauhuharrastajilta, tai vähintään sitä on kehuttu ihan hyväksi nykykauhuelokuvaksi. Eipä kyllä ole, sillä Evil Dead on juurikin nykykauhuelokuvaa huonoimmillaan. Hahmot ovat täysin yhdentekeviä, ympäristöä ei esitellä millään tavalla, kuvaus on hengetöntä, musiikki pauhaa ilman tarkoitusta, katsojalle ei anneta missään vaiheessa hengähdystaukoja, todellisen kauhun sijaan katsojaa piinataan kaiken näyttävällä gorepornolla ja mitään ei jätetä katsojan mielikuvituksen varaan. Eikä tässä ollut oikein mitään yhteistä alkuperäisen The Evil Deadin kanssa, paitsi metsämökki ja sen kellarista löytyvä kirja, joka herättää uinuneen demoniolennon. Toivonkin ettei tuota suunniteltua alkuperäisen Evil Dead-trilogian ja tämän yhdistävää elokuvaa tulla koskaan tekemään. Jatko-osakin saisi puolestani jäädä tekemättä, enkä ole varma tahdonko oikeasti nähdä Pimeyden armeijan jatko-osaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti