sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Katsotut elokuvat: Marraskuu 2013

143. We're the Millers (Millerit) (Extended-versio) (2013) ***

144. Thor: The Dark World (2013) ****

145. The World's End (2013) ***½

146. Roman Polanski: A Film Memoir (2011) ***
Dokumentti elokuvaohjaaja Roman Polanskista, joka keskustelee tässä elämästään ystävänsä Andrew Braunsbergin kanssa. Ei tämä todellakaan mikään palkintoja ansaitseva dokumentti ole, mutta antoi ainakin Polanskille mahdollisuuden kertoa asioista omin sanoin. Etenkin alkupuolen Toisen maailmansodan aikaiset muistot juutalaisvainoista ja äidin joutumisesta keskitysleirille herättivät tunteita. Sharon Taten murhan muistelu sai myös Polanskin itkemään. Pedofiilioikeudenkäyntiä oltaisiin voitu käsitellä vähän syvällisemmin, mutta aiheesta nyt on muutenkin jo tehty melko monta dokumenttia aiemmin ja tämän jälkeen, joten hyvä kun tässä keskityttiin enemmän muihin asioihin.

147. The To Do List (2013) ***
Syksyllä collegeen menossa oleva priimusoppilas Brandy Klark (Aubrey Plaza) pelkää tulevansa syrjityksi koska ei ole vielä menettänyt edes neitsyyttään, joten hän tekee listan seksikokemuksista, joita aikoo kokeilla kesän aikana. Niihin kuuluvat mm. suihinotto, käsihoito, masturbointi, sormetus ja lopullisena tavoitteena seksi. Aineksia olisi ollut varsin hyvään teiniseksikomediaan, mutta turhaksi kiltteilyksi meni. Etenkin alastomuutta olisi saanut olla enemmän. Näyttelijäsuoritukset olivat varsin hyviä, lavastukseen oltiin panostettu ja tunnelma oli aikas kiva, joten kyllähän tämä ihan katsomisen arvoinen komedia siltikin on.

148. The Smurfs 2 (Smurffit 2) (2013) **
La la la-la la la. Smurffit lyöttäytyvät jälleen yhteen ihmisystävien (Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Brendan Gleeson ja Jacob Trembley) kanssa pelastaakseen Smurffiinan (ääniroolissa Katy Perry), jonka ilkeä velho Gargamel (Hank Azaria) kissoineen on kidnapannut saadakseen tältä salaisen kaavan, jolla voisi tehdä luomistaan tuhmureista aitoja smurffeja, imeä heidän smurffiesanssinsa ja hallita koko maailmaa. Kyllähän tämä selkeää parannusta oli ensimmäiseen osaan verrattuna, mutta aikamoista kakkaahan nämä leffat kuitenkin ovat. Sekaan tosin mahtui muutama aidosti hauska vitsikin, joten kyllähän tämän kerran katseli. Lapset varmasti viihtyvät tämän parissa ihan mukavasti.

149. Red 2 (2013) **½
Eka Red oli aikamoisen paska, eikä tämäkään mikään loistoleffa ole, mutta selkeä parannus kuitenkin ekaan osaan. Etenkin Anthony Hopkins yllätti roolissaan. Voisin jopa suositella katsomista ihan hänen takiaan. Ja olihan tämä varsin toimivaa menoa aina kun malttoivat pitää turpansa kiinni ja keskittyä toimintaan, komediakohtauksissa jauhettiin lähinnä turhanpäiväistä paskaa. Bruce Willisiä ei tainnut kiinnostaa yhtään näytteleminen, sen verran automaattivaihteella tuntui esiintyvän. Kolmas osa on jo suunnitteilla.

150. Getaway (2013) *½
Ethan Hawken esittämän entisen Nascar-kuskin vaimo kidnapataan ja miehen käsketään varastamaan kameroilla varustettu Shelby Super Snake Mustang-auto, jolla pitäisi tietyn ajan sisällä tehdä jonkinlainen lainvastainen keikka, tai hänen vaimonsa kuolee. Avukseen hän saa auton oikean omistajan, Selena Gomezin esittämän nuoren naisen. Aineksia olisi ollut ihan hyvään takaa-ajoleffaan, mutta oli kyllä niin halpa fiilis koko elokuvan ajan että oikein pahaa teki. Kuvaukset tehtiin Bulgariassa, jossa autoja pistettiin romuksi oikein urakalla ja kuvauksia tehtiin keskellä yötä pitkin kaupunkia, valitettavasti näyttävien takaa-ajojen sijaan tarjoiltiin salamaleikkauksia (yhteensä 6150) jolloin toiminnasta ei saanut juuri mitään selvää. Jonkun osaavan ohjaajan käsissä meno olisi näyttänyt aivan toiselta.

151. The Colony (2013) ***
Alkupuolisko oli tunnelmallista scifiä, loppupuolisko valitettavasti aikamoisen tyhmää kauhutrilleriä. Uusi jääkausi on surmannut suurimman osan ihmisistä, jäljelle jääneet elävät pienissä yhdyskunnissa mistä nyt ovat sattuneetkin löytämään suojaisan turvapaikan. Kun yksi yhdyskunta alkaa lähettää hätäsanomaa, lähtee toisesta yhdyskunnasta kolmikko (Laurence Fishburne, Kevin Fegers ja Lucius Hoyos) tutkimaan asiaa. Periltä he löytävät uhan joka voi tuhota ihmiskunnan lopullisesti. Kun tämä uhka paljastettiin, alkoi elokuva muuttua varsin tyhmäksi. Toki alussakin oli monta kliseistä asiaa, mutta ei ne suuresti haitanneet. Heikkouksista huolimatta ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva.

152. Percy Jackson: Sea of Monsters (Percy Jackson: Hirviöidenmeri) (2013) ***
Yllättävän mainio jatko-osa Percy Jackson salamavaras fantasialeffalle. Tällä kertaa Percy Jacksonin (Logan Lerman) ystävineen (Alexandra Daddario, Douglas Smith, Leven Rambin ja Brandon T. Jackson) on matkattava Hirviöidenmerelle löytääkseen kultaisen taljan ja samalla estettävä Kronosta nousemasta kuolleista. Fantasiamaailmaa kuvataan hienosti ja tehosteetkin ovat toimivia, joten kyllähän tätä voi suositella katsottavaksi koko perheelle. Ei tämä mikään iso menestys ole ollut kassatulojen osalta, mutta eiköhän kolmas osakin ole vielä tulossa. Sen jälkeen jää nähtäväksi tullaanko kirjasarjan muutkin osat filmaamaan, niitä nimittäin riittää melkoisesti, peräti kymmenen.

153. The Hunger Games: Cathing Fire (Nälkäpeli: Vihan liekit) (2013) ****

154. The Mortal Instruments: City of Bones (Varjojen kaupungit: Luukaupunki) (2013) *
Surkea yritys tehdä kirjasarjan pohjalta Twilightien kaltainen nuorille suunnattu hittileffa. Noin 60 miljoonaa dollaria maksanut elokuva floppasi ihan syystäkin ja keräsi Yhdysvalloissa kassatuloja vain 31 miljoonaa dollaria. Valitettavasti muista maista kertyi peräti 44 miljoonaa dollaria, eli yhteensä 75 miljoonaa dollaria ja elokuvalle ollaan edelleenkin suunnittelemassa jatko-osaa vaikka markkinointiin käytettiin lisäksi noin 60 miljoonaa dollaria, eli miinukselle jäätiin melkoisesti vaikka dvd/blu-ray-myynnistä on vielä tulossa lisää tuloja. Kirjoja on tähän mennessä tehty jo viisi ja kuudes on tulossa, joten on selvää ettei kaikkia voida tehdä elokuviksi jos yhtä huonosti menestyvät. Jos välttämättä haluaa kiduttaa itseään parin tunnin ajan niin siinä tapauksessa tämän katsomista voi suositella.

155. Elysium (2013) **½
En hirveästi tykännyt Neil Blomkampin ohjaamasta scifileffasta District 9, tässä oli aika paljon samoja ongelmia. Ärsyttävä heiluva kuvaus, ADHD-leikkaus ja näyttelijät höpisevät koko ajan jotain turhaa paskaa. Ja käsikirjoitus on melkoisen nolo mitä tarkemmin sitä tarkastelee. Sharlto Copley oli roolissaan sekä hyvä että huono, lähinnä ärsytti hänen karsea aussiaksentti. Ja muutenkin tämä kannattaa katsella suomeksi tekstitettynä, puheista ei saa muutoin mitään selvää. Matt Damonin rooliin olisi sopinut paremmin joku täysin tuntematon näyttelijä. Elokuvan poliittinen sanoma olisi ollut silloin vähän uskottavampaa. Rikkaat näyttelijät olisivat esittäneet rikkaita Elysiumilaisia ja köyhät näyttelijät köyhiä maan asukkaita. No joo, eipä elokuva siitä olisi paremmaksi kuitenkaan tullut.

156. Frankenstein's Army (2013) *½
Aikamoisen tuhnu found footage-leffa, joka sijoittuu toisen maailmansodan loppuajoille, jolloin pieni ryhmä venäläissotilaita löytää salaisen natsilaboratorion, jossa tohtori Frankensteinin jälkeläinen tehtailee kuolleista sotilaista omaa armeijaa. Ohjaaja Richard Raaphorstin piti alunperin ohjata Worst Case Scenario-niminen natsizombileffa 2000-luvun lopulla, mutta sen teko jäi kesken talousongelmien takia. Ihan näyttävä traileri siitä leffasta tehtiin, mutta ainakin tämän perusteella Raaphorst on melkoisen huono ohjaaja. Myyvän idean lisäksi elokuvassa pitäisi olla jotain oikeaa sisältöäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti