sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Katsotut elokuvat: Maaliskuu 2014

27. Ender's Game (2013) ***½
Paljon parempi kuin odotin. Etenkin tehosteet olivat hienot ja olihan tämä aikas hyvää scifiseikkailua ylipäätään. Kirjasta tämä eroaa ilmeisesti aika suuresti. Ja kyllähän tästä vähän sellainen hölmö maku jäi suuhun, etenkin aivan lopun olisi voinut jättää pois ja lopettaa siihen aiempaan "lopetukseen".

28. Narco Cultura (2013) ***
Meksikolaiset ovat sairasta porukkaa. Palvovat nimittäin huumeita myyviä kartellirikollisia koska muutakaan tapaa ei ole siellä rikastua. Toivottavasti tämä dokumentti herättää ainakin osan porukkaa siellä todellisuuteen.

29. Delivery Man (2013) **½
Vince Vaughnin esittämä epäluotettava David saa kuulla olevansa yli viidensadan lapsen isä luovutettuaan 20 vuotta sitten spermaansa oikein urakalla spermapankille. Aiheesta saatiin muutama hyvä juttu irti, mutta aika perus draamakomedia tämä lopulta oli ettei oikein jaksanut innostua.

30. The Wolf of Wall Street (2013) ****½
Hieman yllättävä veto Martin Scorseselta, jonka edellinen elokuva oli koko perheelle sopiva seikkailuleffa. No tokihan Scorsese on tehnyt myös erittäin väkivaltaisia mafialeffoja, mutta jotenkin en odottanut miehen enää tekevän näinkin rohkeaa elokuvaa, jossa pannaan, vedetään huumeita, kiroillaan ja sikaillaan lähes sadan elokuvan edestä. Kolmetuntinen elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo pörssivälittäjä Jordan Belfortin värikkäästä elämästä. Leonardo DiCaprio vetäisee hienon roolin Jordanina ja muutoinkin näyttelijäkaarti tekee hienoa jälkeä. Kolmetuntinen elokuva ei missään vaiheessa tuntunut pitkäveteiseltä ja jäi sellainen tunne että täytyy katsella jossain vaiheessa uudestaan, jäi nimittäin paljon asioita huomaamatta. Neljätuntisesta ohjaajanversiostakin on kuulunut huhuja.

31. Anchorman 2: The Legend Continues (2013) (Unrated-versio) ***½
Tykkäsin kovasti. Ainut mikä ei toiminut oli lopun uutistiimien taistelu. Ensimmäisessä osassahan kyseinen samankaltainen taistelu oli oikeastaan paras kohtaus koko elokuvassa, tässä se tuntui väkinäiseltä, varsinkin kun mukana oli niin monta tunnettua näyttelijänimeä, kuten Will Smith, Sacha Baron Cohen, Jim Carrey, Liam Neeson, Marion Cotillard, Kirsten Dunst, Tina Fey, Amy Poehler ja John C. Reilly. Ekassa osassa oli toki myös monta tunnettua näyttelijää kyseisessä kohtauksessa, mutta he tuntuivat tajuavan mistä kohtauksessa oli kyse, tässä juuri kukaan ei tuntunut tajuavan mistä oli kyse ja vähän epäilen ettei monet olleet edes nähneet ensimmäistä osaa. Mutta oikein mainio komedia oli kyllä muutoin, etenkin pidin Steve Carellin esittämän Brick Tamlandin ja Kristen Wiigin esittämän Chani Lastnamén vaivautuneen oudoista rakkauskohtauksista. Burgundyn poikaa Walteria esittänyt Judah Nelson yllätti aika totaalisesti vetäisemällä hauskan kakararoolin. Will Ferrell oli Ron Burgundyn roolissa ehkä hitusen hauskempi ensimmäisessä osassa, mutta hienosti mies roolin vetäisi tässäkin. Ohjaajan mukaan kolmatta osaa ei ole enää tulossa, mutta jos sattuisi muuttamaan mielensä niin eiköhän se tulisi sijoittumaan 90-luvulle.

32. Saving Mr. Banks (2013) ***
Tom Hanksin esittämä Walt Disney yrittää saada Emma Thompsonin esittämän P.L. Traversin, eli Maija Poppasen kirjoittajan myymään hänelle kirjan elokuvaoikeudet. Ei mikään ihan pienille lapsille tarkoitettu koko perheen leffa, vaan aika synkkiäkin hetkiä sisältävä draama. Ihan jees.

33. The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mittyn ihmeellinen elämä) (2013) ***½
Tykkäsin erittäin paljon Islanti ja Himalaja -kohtauksista, niitä olisi ollut mukava katsella pidempäänkin. Muutoin tämä Ben Stillerin ohjaama ja tähdittämä romanttinen seikkailukomedia oli sisällöltään hitusen liian höttö. Siitäkin huolimatta suosittelen erittäin lämpimästi tämän katsomista. Kristen Wiig oli ihana.

34. Frozen (Frozen: huurteinen seikkailu) (2013) ***½
Kiva animaatioleffa jälleen Disneyltä. Ei kuitenkaan mitään parasta klassikkokamaa.

35. Suske en Wiske: De Texas rakkers (Luke and Lucy: The Texas Rangers) (2009) **
Paikoin suht onnistunutkin animaatioversio Anu & Antti -sarjakuvasta, jota tuli itse luettua pikkupentuna 80-luvulla. Mutta jos rehellisiä ollaan niin melkoisen heikko tekele kokonaisuutena ja varsin halvalla tehty. Sarjikset ovat paljon parempia.

36. Captain America: The Winter Soldier (Captain America: The Return of the First Avenger) (2014) ****½

37. Room 237 (2012) ***
Kajahtaneet tyypit kertovat erilaisia tulkintoja Stanley Kubrickin Hohdon piilosanomista.

38. The Book Thief (Kirjavaras) (2013) ****
Samaan aikaan kun toinen maailmansota on käynnissä, löytää uuteen perheeseen adoptoitu Liesel (Sophie Nélisse) lohtua kielletyistä kirjoista ja kellarissa piileskelevästä juutalaisnuorukaisesta. Lieseliä esittävä Sophie Nélisse oli todella ihana pääroolissa ja olihan tämä oikein mainio elokuva muutoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti