sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kick-Ass 2

Kick-Ass 2 (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 119
Pisteet: ****½
Supersankariksi edelleen öisin pukeutuva ja rikoksen uhreja puolustava Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) liittyy Colonel Stars and Stripesin (Jim Carrey) johtamaan Justice Forever-supersankariryhmään ja haluaisi myös parhaan ystävänsä Hit-Girlin (Chloë Grace Moretz) liittyvän, mutta tämä on luvannut lopettaa supersankarihommat lopullisesti ja keskittyä olemaan ihan tavallinen 15-vuotias teinityttö. Samaan aikaan Red Mistinä aiemmin tunnettu rikollispomon poika (Christopher Mintz-Plasse) vannoo kostavansa Kick-Assille isänsä kuoleman ja alkaa koota omaa superpahisryhmäänsä ja muuttaa nimensä The Mother Fuckeriksi. Kadut tulevat olemaan veriset kun supersankarit ja superpahikset ottavat lopullisesti yhteen.
Pidin erittäin paljon ensimmäisestä osasta ja enpä voinut olla pitämättä myöskään tästä. Siinä missä aiemmin kesällä ensi-illassa ollut Man of Steel onnistui olemaan lähinnä aivotonta supersankariviihdettä vaikka kovasti yritettiin tehdä myös pohdiskelevaa draamaa, onnistui tämä Kick-Ass 2 olemaan yllättävänkin syvällistä pohdintaa sankaruudesta, kostosta ja väkivallasta, samalla ollen myös oivallista kesäviihdettä. Tämä on myös huomattavasti parempi kuin alkuperäinen sarjakuva. Etenkin Mother Russia (Olga Kurkulina) on tässä elokuvassa miljoona kertaa parempi kuin sarjakuvassa ja The Mother Fuckerilla on Red Mistin asun sijaan ihan uusi äitinsä seksiasu päällään mikä tekee hahmosta huomattavasti mielenkiintoisemman ja sekopäisemmän kuin sarjakuvassa.

Sarjakuva on edennyt jo kolmanteen osaan, joten myös elokuvia on tulossa melko todennäköisesti kolme. Tämä kakkososa ei ole menestynyt niin hyvin kuin aiempi osa, mutta kun budjetit ovat olleet melkoisen pieniä niin tuskinpa kolmannen osan tekeminen siitä jää kiinni kun voittoa on kuitenkin jo tullut ja dvd/blu-ray ja nettimyynti tuovat vielä melkoisesti lisätuloja. Nähtäväksi jää miten paljon kolmas elokuva tulee eroamaan sarjakuvasta, tämän kakkososan loppu oli nimittäin melkoisen erilainen kuin sarjakuvassa, joten muutoksia on luvassa. Ensimmäisen osan ohjannut Matthew Vaughn toimi tässä vain tuottajana ja ohjauspuikoissa heilui Jeff Wadlow, joka on seuraavaksi tekemässä Marvelin X-Force-sarjakuvasta elokuvaa 20th Century Fox-studioille, jolta on tulossa pian myös uusi X-Men-elokuva X-Men: Days of Future Past. Voi siis olla että Vaughn palaa kolmannessa osassa itse ohjauspallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti