sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Katsotut elokuvat: Elokuu 2013

109. The Wolverine (Wolverine) (3D) (2013) ***
Selkeästi parempi kuin aiempi Wolverine-elokuva, mutta eipä edelleenkään sitä tasoa mitä Wolverine-elokuvat voisivat parhaimmillaan olla. Meno on liian kilttiä. Ihan kivaa kesäleffaviihdettä tämä siltikin tarjoili.

110. Kaijû sôshingeki (Destroy All Monsters/Hirviöt uhkaavat maailmaa) (1968) ***
Tämän olisin halunnut nähdä jo 90-luvulla, mutta saatavuus oli silloin aika heikko, ja on yhä nykyäänkin, mutta tulipa vihdoin nähtyä. Aika paha pettymys, vaikka ihan kiva jättihirviöleffa olikin. Odotukset olivat siis vähän liian kovat.

111. Pacific Rim (Pacific Rim – Hyökkäys Maahan) (3D) (2013) ***½
Kunnon tehosterymistelyä, johon jäi kuitenkin kaipaamaan parempaa juonta ja päähenkilöitä. Rinko Kikuchi ja Idris Elba olivat sivurooleissa mielenkiintoisempia kuin pääroolia esittänyt Charlie Hunnam. Charlie Day ja Burn Gorman olisivat sopineet paremmin johonkin pöhkökomediaan kuin tähän. Musiikki oli hyvää, mutta jäi valitettavasti liikaa tehosteäänien alle, vai olikohan vika teatterin äänentoistossa.

112. DEFCON: The Documentary (2013) **
Dokumentti vuosittaisesta DEFCON-hakkeritapahtumasta Las Vegasissa, joka järjestettiin vuonna 2012 kahdettakymmenettä kertaa ja paikalle päästettiin ensimmäistä kertaa kuvausryhmä. Jäi lähinnä sisäpiirin jutuksi.

113. Pain & Gain (2013) ***
Tositapahtumiin perustuva musta komedia kolmesta tyhmästä kehonrakentajakaveruksesta (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson ja Anthony Mackie), jotka kidnappaavat rikkaan liikemiehen aikeenaan saada kaikki hänen omaisuutensa itselleen. Ja vituilleenhan kaikki tietysti menee. Selkeästi Michael Bayn parempiin elokuviin lukeutuva, mutta jokin tästä jäi kuitenkin puuttumaan jotta olisin tykännyt enemmän.

114. The Great Gatsby (The Great Gatsby - Kultahattu) (2013) **½
Rap-musiikkia 1920-luvun aikakautta kuvaavassa elokuvassa, kukahan moisen tyhmän idean saanut? Muutoinkin elokuvasta on haluttu tehdä liikaa nykykatsojia kiinnostava ja unohdettu todellinen pointti mistä elokuvassa on kyse. Rakkaustarinaa kovasti tarjoiltiin, mutta valitettavasti se tuppasi jäämään ylenpalttisen loiston ja menon ja meiningin alle. Leonardo DiCaprio oli näyttelijöistä pätevin Gatsbyn roolissa, eikä Tobey Maguirekaan yhtään hassumpi ollut kertojan roolissa. Carey Mulligan oli varsin söpö Daisyn roolissa, muutoin näyttelijäkaarti jäi aika vaisuksi, Joel Edgerton ja Isla Fisher sentään erottuivat hieman muista. Tuntui että yritettiin liikaa tehdä menestyselokuvaa ja unohdettiin sen takia tehdä hyvä elokuva.

115. Iron Man 3 (2013) ****
Uusintakatselu. Pidin oikeastaan hieman enemmän kuin ekalla katselulla, etenkin loppupuoli toimii hienosti, alku oli aika haparoivaa.

116. Now You See Me (Suuri puhallus) (Extended-versio) (2013) **½
FBI-agentti (Mark Ruffalo) ja Interpol-agentti (Mélanie Laurent) jahtaavat neljää taikuria (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fisher ja Dave Franco), jotka tekevät esitystensä aikana pankkiryöstöjä ja palkitsevat yleisön rahoilla. Kiva idea, aika heikko toteutus, siltikin osittain oivaa viihdettä. Ruffalon ja Laurentin romanssikuvio oli täysin tarpeeton. Jatko-osa on tulossa vuonna 2015.

117. Passenger 57 (Matkustaja 57) (1992) ***½
Kivaa ysäritoimintaa, ei tosin ihan niin mainio kuin mitä muistelin. Etenkin lopussa tekijöiltä tuntui loppuvan into, eivätkä keksineet kunnon lopetusta hyvälle pahishahmolle. Wesley Snipes teki uransa parhaan roolisuorituksensa vasta seuraavana vuonna valmistuneessa Demolition Manissa pahiksen roolissa, mutta näytti jo tässä kykyjään toimintasankarina. Saa nähdä tekeekö Snipes comebackin linnareissunsa jälkeen nyt kun sai roolin The Expendables 3:stakin. Kenties lisää Blade-elokuvia? Bruce Payne vetäisee hyvän pahisroolin terroristipomona, Bruce Greenwoodia en edes tunnistanut sheriffin roolista kun on melkoisen erinäköinen nyt vanhempana ja terroristin roolissa nähty Elizabeth Hurley taas on ilmeisesti käynyt kauneusleikkauksessa kun pärstä on muuttunut melkoisesti tämän jälkeen.

118. The Frozen Ground (2013) ***
Tositapahtumiin perustuva elokuva, jossa Nicholas Cagen esittämä poliisi yrittää löytää todisteita saadakseen kiinni John Cusackin esittämän sarjamurhaajan, joka taas yrittää hoidella päiviltä karkuun päässeen katuhuoran, jota esittää Vanessa Hudengs. Hyvät näyttelijäsuoritukset kaikilta kolmelta, valitettavasti ohjaaja Scott Walker ei tässä ensimmäisessä kokopitkässä elokuvassaan vielä oikein hallinnut ohjaus- ja käsikirjoituspuolta, eikä kuvauskaan oikein toiminut. Katsomisen arvoinen tekele kuitenkin. Cusack esittää sarjamurhaaja Robert Hansenia, joka tuomittiin 461 vuodeksi vankilaan seitsemäntoista naisen murhasta. Uhreja saattoi tosin olla huomattavasti enemmänkin.

119. Kick-Ass 2 (2013) ****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti