Sivut

perjantai 27. joulukuuta 2013

Hobitti: Smaugin autioittama maa

161. The Hobbit: The Desolation of Smaug (Hobitti: Smaugin autioittama maa) (2013) (3D HFR) ****½
Kääpiöiden, Gandalfin (Ian McKellan) ja Bilbon (Martin Freeman) matka kohti Ereboria jatkuu. Ensin he törmäävät nahanvaihtaja Beorniin (Mikael Persbrandt), jonka jälkeen kääpiöt ja Bilbo jatkavat matkaa synkmetsän lävitse, jossa kohtaavat hämähäkkejä ja haltioita, joukossa myös Legolas (Orlando Bloom) ja Tauriel (Evangeline Lilly). Gandalf taas lähtee ottamaan selvää mitä Dol Gundurin raunioissa tapahtuu. Järvikaupunki Esgarothissa kääpiöt ja Bilbo kohtaavat Bard Jousimiehen (Luke Evans), joka pelkää kääpiöiden tuovan suurta tuhoa mukanaan. Lopulta Bilbon on kohdattava yksin kauhistuttava löhikäärme Smaug (äänenä Benedict Cumberbatch).
Väliosa Peter Jacksonin Hobitti-trilogiasta on aika samaa tasoa kuin ensimmäinenkin osa. Aiempi osa jätti kuitenkin paremmat fiilikset, joten hitusen parempana sitä pidän, tosin tämän oli tarkoituksin olla synkempi ja jättää monellakin tapaa epätoivoiset ja jopa huonot fiilikset. Päätösosassa tilanne on taas sitten jo toinen, tosin veikkaisin että ne hyvät fiilikset jätetään siinäkin aika vähiin, sillä tarinahan saa todellisen päätöksen vasta Taru sormusten herrasta-trilogiassa.
Kyllähän tästä paljon heikkouksia löytyy, mutta hyvät puolet vievät kuitenkin voiton. Ohjaus on jälleen hienoa, etenkin pidin tynnyrilaskusta joella, jossa läski kääpiö Bombur (Stephen Hunter) varasti kohtauksen pistäessään örkkejä kylmäksi. Samaa teki tosin myös hienosti Orlando Bloomin esittämä Legolas, joka nähtiin tässä vakavampana ja nuorempana kuin Taru sormusten herrasta-trilogiassa. Evangeline Lillyn esittämän Taurielin ja Aidan Turnerin esittämän Kilin välinen romanssi tuntui vähän väkinäiseltä, mutta siitäkin selvittiin ihan kunnialla. Lavasteet olivat enemmän muovisen näköisiä kuin aiemmassa osassa, mutta eipä sekään hirveästi haitannut. 3D HFR-tekniikka tuntui jälleen paikoin videomaiselta, mutta nopeammin siihen tällä kertaa tottui kuin edellisessä osassa. Tosin vielä tekniikassa tuntuu olevan paljonkin korjattavaa, kenties James Cameron onnistuu niitä ratkomaan kun kuvaa samalla tekniikalla Avatarin jatko-osat.

Jos haluaa nähdä mitä tällä hetkellä saa isolla rahalla aikaiseksi elokuvissa niin kyllähän tämä on pakkokatsottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti