Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2012

The Darkest Hour


The Darkest Hour (2011)
Ohjaus: Chris Gorak
Käsikirjoitus: John Spaihts
Näyttelijät: Emile Hirsch, Olivia Thrilby, Max Minghella, Rachael Taylor, Joel Kinnaman, Veronika Vernadskaya, Dato Bakhtadze, Yuriy Kutsenko, Nikolay Efremov, Georgiy Gromov
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 135
Pisteet: ½
Sielutonta paskaa.
Neljä tyhmää amerikkalaisnuorta (Emile Hirsch, Max Minghella, Olivia Thrilby ja Rachael Taylor) ovat juhlimassa moskovalaisella yöklubilla kun sähköt katkeavat. He menevät ulos ja näkevät kuinka taivaalta laskeutuu tuhansia pallomaisia valoja maahan. Ensin he luulevat niiden olevan revontulia, mutta kun yksi valoista tuhoaa moskovalaismiliisin tuhkapölyksi, he pakenevat henkensä edestä. He onnistuvat piiloutumaan yöklubin kellariin ruotsalaisen Skylerin (joel Kinnaman) kanssa, josta uskaltautuvat vasta muutaman päivän päästä ulos kaduille, jotka ovat tyhjillään. Suurin osa ihmisistä on kuollut. Valot ovat ulkoavaruudesta tulleita olentoja, joita ei voi nähdä päiväsaikaan, paitsi niiden ollessa lähellä sähkölaitteita, joihin antavat virtaa ohikulkiessaan. Heidän on opittava suojautumaan olennoilta ja etsittävä apua.
Että tällästä paskaa. Erittäin typerä elokuva kaikin puolin. Tehosteet olivat jossain määrin näkemisen arvoisia, mutta muutoin aivan kauheeta kakkaa. Käsikirjoitus olisi pitänyt polttaa ja käsikirjoittaja mahdollisesti sen mukana. Kyseinen heppu, eli John Spaihts, on tehnyt käsikirjoituksen myös Ridley Scottin tulevaan Prometheus-elokuvaan, jota olen kyllä ihan innolla odotellut, mutta tämän katsomisen jälkeen pienellä varauksella kyllä suhtaudun siihen. Kässäri voi siis siinäkin olla jotain tämän tasoista paskaa. Mutta toivottavasti ei, ja onhan siinä käsikirjoitusta tehnyt myös Lost-sarjaa kirjoittanut Damon Lindelof, joten ehkä joku järki on siinä sentään mukana. Tässä sellaista ei ollut. Aivan kaikkea ei voi kuitenkaan pistää paskan käsikirjoituksen piikkiin, sillä myös ohjaaja Chris Gorak suoriutuu tehtävästään erittäin huonosti. Chris on toiminut aiemmin taideohjaajana mm. Fight Club ja Fear and Loath in Las Vegas elokuvissa. Siinä pestissä miehen olisi kannattanutkin pysytellä ainakin tämän perusteella.
Elokuvan hahmoista yksikään ei jaksanut kiinnostaa. Jos jotakuta näyttelijää pitää jotenkin kehua niin ehkä sitten Joel Kinnamanin suoritusta voi pitää jossain määrin ok-tasoisena. Joel osaa näytellä hienosti kunhan kässäri antaa siihen tilaisuuden, tässä hänestä oltiin tehty kuitenkin lähinnä kliseinen pelkuri. Elokuvan juoniasetelmasta olisi kenties voinut saada jotain järkevää aikaiseksi jos hahmot eivät olisi jauhaneet paskaa ja olisivat käyttäytyneet edes jossain määrin älyllisesti. Jos haluaa välttämättä katsoa paskan leffan niin tässäpä sellainen on, muutoin tämän katsomista en voi suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti