Sivut

lauantai 31. joulukuuta 2011

The Debt


The Debt (2010)
Ohjaus: John Madden
Käsikirjoitus: Matthew Vaughn, Jane Goldman, Peter Straughan
Näyttelijät: Helen Mirren, Tom Wilkinson, Ciarán Hinds, Jessica Chastain, Sam Worthington, Marton Csokas, Romi Aboulafia, Jesper Christensen
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 416
Pisteet: ***
Vuosi 1965. Mossad-agentit Rachel (Jessica Chastain), David (Sam Worthington) ja Stefan (Marton Csokas) ovat suorittamassa tehtävää Itä-Berliinissä. Tehtävänä on ottaa kiinni Birkenaun kirurgina tunnettu natsilääkäri Dieter Vogel (Jesper Christensen) ja viedä hänet tuomittavaksi Israeliin. Vuosi 1997. Eläkkeellä oleva Rachel (Helen Mirren) kuulee ex-mieheltään Stefanilta (Tom Wilkinson) että David (Ciarán Hinds) on kuollut. Totuus vuoden 1965 tapahtumista alkaa paljastua.
Ihan hyvä draamatrilleri. Helen Mirren ja etenkin Jessica Chastain tekevät hyvää jälkeä pääroolissa vanhana ja nuorena Rachelina. Muutoinkin näyttelijäsuoritukset olivat toimivia. Jesper Christensen oli oikeastaan paras Vogelin roolissa. Sam Worthington oli pätevä nuorena Davidina ja Marton Csokas myös pätevä nuorena Stefanina. Vuoden 1965 tapahtumat olivat elokuvan parasta antia ja niitä olisi halunnut katsoa koko keston ajan, vuoden 1997 tapahtumat kuvattiin turhan sekavasti.
Elokuva on uusintaversio vuonna 2007 valmistuneesta israelilaiselokuvasta. Juonta on hieman muutettu, kuten myös hahmojen nimiä. Täytyypä laittaa Jessica Chastainin nimi mieleen, teki tässä sen verran hyvän näyttelijäsuorituksen ja varsin nättikin naisnäyttelijä kyseessä. Ihan katsomisen arvoinen elokuva.

Elokuvavuosi 2012


Maailmanlopun lisäksi vuonna 2012 on tulossa liuta varsin mielenkiintoisia elokuvia. Tässä poimintoja niistä jotka aion ainakin katsoa ja joiden suhteen on hieman odotuksiakin, enemmän tai vähemmän. Osa on valmistunut jo vuonna 2011, mutta on tulossa vasta 2012 laajempaan levitykseen, eli niitä on esitetty aiemmin lähinnä elokuvafestivaaleilla. Elokuvat ovat ilmestymisjärjestyksessä, tai ainakin sinne päin.

The Divide (2011)
Xavier Gensin (Frontière(s) ja Hitman) ohjaamassa kauhuscifitrillerissä New York tuhotaan ydinpommeilla ja muutama ihminen suojautuu väestönsuojaan, jossa alkavat kääntyä toisiaan vastaan.

Haywire (2011)
Steven Soderberghin (Ocean's Eleven ja Traffic) ohjaamassa toimintatrillerissä CIA:n kouluttama freelance-agentti joutuu pakenemaan virkavaltaa.

The Grey (2012)
Joe Carnahanin (Narc ja The A-Team) ohjaamassa draamatrillerissä Liam Neeson (Darkman ja Taken) taistelee susia vastaan Alaskan erämaassa lentokoneen pudottua sinne. Trailerin perusteella vuoden 2012 kovin elokuva!

Rampart (2011)
Woody Harrelson (Natural Born Killers ja Zombieland) esittää korruptoitunutta poliisia.

Chronicle (2012)
Kolme koulupoikaa saa supervoimat ja koettelevat rajojaan käyttämällä voimia pahoihin tarkoituksiin.

Safe House (2012)
Daniel Espinosan (Snabba Cash) ohjaamassa rikoselokuvassa Ryan Reynoldsin (Buried ja Green Lantern) esittämä CIA-agentti joutuu pakenemaan Denzel Washingtonin (Training Day ja Man on Fire) esittämän rikollisen kanssa.

Act of Valor (2012)
Mielenkiintoiselta vaikuttava toimintaseikkailu, jossa näytetään oikeita Navy SEAL -joukkojen taktiikoita.

Hansel and Gretel: Witch Hunters (2012)
Tommy Wirkolan (Død snø) ohjaamassa kauhukomediassa Jeremy Rennerin (The Hurt Locker ja The Avengers) ja Gemma Artertonin (The Disappearance of Alice Creed ja Tamara Drewe) esittämät Hannu ja Kerttu metsästävät ja tappavat noitia.

John Carter (2012)
Adrew Stantonin (Finding Nemo ja Wall-E) ohjaamassa fantasiaseikkailussa Yhysvaltain sisällissodassa taisteleva upseeri huomaa joutuneensa Mars-planeetalle, jossa kokee elämänsä seikkailun.

The Raven (2012)
James McTeiguen (V for Vendetta) ohjaamassa trillerissä John Cusackin (Grosse Pointe Blank ja 2012) esittämä kirjailija Edgar Allan Poe jahtaa sarjamurhaajaa.

The Hunger Games (Nälkäpeli) (2012)
Suosittuun nuortenkirjaan pohjautuva scifitoimintadraama muistuttaa trailerin perusteella kovasti japanilaista Battle Royale elokuvaa, joka taas pohjautuu vuonna 1999 valmistuneeseen japanilaiskirjaan. Olipa kyseessä kopio tai ei, niin kyllähän tämä paremmalta vaikuttaa kuin Twilight-elokuvat.

Serbuan maut (The Raid) (2011)
Gareth Evansin (Merantau) ohjaama toimintaelokuva vaikuttaa trailerin perusteella yhdeltä viime vuosien kovimmista toimintaelokuvista.

Goon (2011)
Seann William Scottin (American Pie ja Road Trip) esittämä jääkiekkoilija vetää kaikkia turpaan.

The Cabin in the Woods (2012)
Joss Whedonin (Buffy, the Vampire Slayer ja The Avengers) käsikirjoittama kauhutrilleri pistää The Evil Deadin juonen uusiksi.

Bullet to the Head (2012)
Walter Hillin (The Warriors ja Southern Comfort) ohjaamassa toimintatrillerissä Sylvester Stallonen (Rocky, First Blood, Rambo: First Blood Part II, Rambo, Demolition Man ja The Expendables) esittämä palkkatappaja ja poliisi yhdistävät voimansa voittaakseen yhteisen vihollisen.

The Avengers (2012)
Joss Whedonin (Buffy, the Vampire Slayer ja Dollhouse) ohjaamassa scifitoimintaseikkailussa nähdään Marvel-sankarit Kapteeni Amerikka, Rautamies, Thor, Hulk, Musta Leski, Haukansilmä ja Nick Fury, joita esittävät Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ja Samuel L. Jackson.

Dark Shadows (2012)
Tim Burtonin (Batman ja Beetlejuice) ohjaamat elokuvat kiinnostavat aina. Pääosissa Johnny Depp, Eva Green ja Michelle Pfeiffer.

Snow White and the Huntsman (2012)
Jos ei muuta niin tässä voi olla sentään ihan kivat tehosteet. Pääosissa Kristen Stewart (Twilight), Chris Hemsworth (Thor ja The Avengers) ja Charlize Theron (Monster ja Hancock).

Prometheus (2012)
Ridley Scottin (Alien ja Blade Runner) ohjaama esiosa Alienille. Pakkokatsottavaa.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
Kuulostaa sen verran älyttömältä että pitäähän tämä katsella.

G.I. Joe: Retaliation (2012)
Suomessa 80- ja 90-luvuilla Action Force nimellä ilmestynyt sarjakuva on loistoluettavaa, mutta valitettavasti 80-luvun animaatiosarja ja aiemmin valmistunut elokuvaversio ovat olleet melkoisen kaukana sarjakuvan loistokkuudesta. Tämä jatko-osa vaikuttaa kuitenkin ainakin trailerin perusteella jo vähän paremmalta. Kunnon ninjatoimintaa siis kehiin! Dwayne Johnson vaikuttaa hyvältä Roadblockin roolissa.

The Amazing Spider-Man (2012)
Hämähäkkimies saa uuden startin, roolissa tällä kertaa Andrew Garfield (The Social Network ja Never Let Me Go) ja Gwen Stacynä Emma Stone (Easy A ja The Help).

The Dark Knight Rises (Yön ritarin paluu) (2012)
The Dark Knight oli sen verran loistava, että kyllähän tämä Christopher Nolanin (Memento ja The Prestige) ohjaaman Batman-trilogian kolmaskin osa on katsottava.

The Bourne Legacy (2012)
Kyllähän tämäkin on katsottava, vaikkei tämä suoraa jatkoa aiemmille Bourne-elokuville olekaan. Pääosissa Jeremy Renner, Rachel Weisz ja Edward Norton.

Total Recall (2012)
Uusintaversio Paul Verhoevenin (RoboCop ja Starship Troopers) ohjaamasta ja Arnold Schwarzeneggerin (Conan the Barbarian, The Terminator, Terminator 2: Judgement Day ja Commando) tähdittämästä toimintaklassikosta. Mikäli ikäraja on tarpeeksi korkea, eikä mikään PG-13, niin tämä voi olla kohtuu toimivaa scifitoimintaa. Pääosissa Colin Farrell, Kate Beckinsale ja Jessica Biel.

The Expendables 2 (2012)
Simon Westin (Con Air ja The Mechanic) ohjaamassa jatko-osassa Sylvester Stallonen (Rocky ja Rambo) johtama palkkasotilasryhmä kostaa yhden jäsenensä murhan. Muissa rooleissa Jason Statham, Liam Hemsworth, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Jet Li, Scott Adkins, Terry Crews ja Randy Couture. Todellinen äijäleffa siis luvassa!

Argo (2012)
Ben Affleck todisti kykynsä ohjaajana elokuvillaan Gone Baby Gone ja The Town, joten tämä miehen kolmas ohjaustyökin on ehdottomasti nähtävä.

Resident Evil: Retribution (2012)
Täytyyhän tämä sarjan viides osakin katsella kun aiemmat osat ovat onnistuneet viihdyttämään ainakin jossain määrin.

Dredd (2012)
Ihan kiinnostava nähdä mitä ovat tästä saaneet aikaiseksi. Judge Dreddin roolissa Karl Urban ja naisroolissa Lena Headey.

Savages (2012)
Oliver Stonen (Wall Street ja Platoon) ohjaamassa rikostrillerissä kannabista kasvattavat nuorukaiset yrittävät pelastaa yhteisen tyttöystävänsä meksikolaisen huumekartellin kynsistä. Rooleissa Aaron Johnson, Taylor Kitsch, Blake Lively, Emile Hirsch, John Travolta, Salma Hayek, Uma Thurman ja Benicio Del Toro.

Frankenweenie (2012)
Tim Burtonin ohjaama animaatio.

Taken 2 (2012)
Jatko-osassa Liam Neesonin (Taken ja The Grey) esittämä Bryan Mills joutuu vaimonsa kanssa vangeiksi ja Maggien Gracen (Taken) esittämä tytär lähtee pelastamaan heitä. Saa nähdä miten uusi asetelma toimii, ensimmäinen osahan oli loistava.

Gangster Squad (2012)
Ryan Gosling teki melkoisen selvää jälkeä vuonna 2011 elokuvissa Drive ja The Ides of March, joten kiinnostaa nähdä hänen kaikki elokuvansa. Muissa rooleissa Emma Stone, Josh Brolin, Sean Penn, Nick Nolte ja Robert Patrick. Gosling esittää elokuvassa mafiaa vastaan taistelevaa poliisia 40- ja 50-lukujen Los Angelesissa.

Red Dawn (2012)
Kiinnostaa nähdä minkälainen tämä Red Dawnin uusintaversio on. Alkuperäinen on hieno klassikko. Wolverines!

Skyfall (2012)
Hirveästi tämä uusi Bond-elokuva ei herätä kiinnostusta, mutta kyllähän tämä katseltava on. Ohjaajana tällä kertaa Sam Mendes (American Beauty ja Road to Perdition).

Gravity (2012)
George Clooneyn esittämä astronautti yrittää palata takaisin maahan tyttärensä luokse. Ohjaajana Alfonso Cuarón (Children of Men ja Harry Potter and the Prisoner of Azkaban).

47 Ronin (2012)
Keanu Reeves (The Matrix) samuraileffassa kuulostaa tarpeeksi mielenkiintoiselta.

Chinese Zodiac (2012)
57-vuotias Jackie Chan (Police Story, Armour of God ja Drunken Master 2) pistää vielä kerran jalalla koreaksi Armour of Godin kolmannessa osassa, jossa metsästää kahtatoista Kiinan kansallisaarretta ympäri maailmaa. Fyysiset toimintaroolit alkavat olla siis mieheltä lopussa, mutta tässä Jackie vielä kerran antaa kaikkensa tehdessään omat stunttinsa ja näyttäessään taistelutaitonsa. Jackie ohjaa elokuvan Stanley Tongin (Police Story III: Super Cop ja Rumble in the Bronx) kanssa. Ehdottomasti siis yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, tosin ensi-ilta saattaa olla vasta aivan vuoden lopussa, joten tullee katsottavaksi vasta vuonna 2013.

Siinäpä siis katsottavaa taas yhdeksi vuodeksi. Hyvää uutta vuotta 2012.

perjantai 30. joulukuuta 2011

Bag of Bones


Bag of Bones (2011)
Ohjaus: Mick Garris
Käsikirjoitus: Matt Venne
Näyttelijät: Pierce Brosnan, Melissa George, Annabeth Gish, Anika Noni Rose, Matt Frewer, Jason Priestley, Caitlin Carmichael, Peter MacNeill, William Schallert
Pisteet: ***
Stephen Kingin vuonna 1998 valmistuneeseen kirjaan Bag of Bones (Kalpea aavistus) pohjautuva tv:lle tehty minisarja Bag of Bones on ihan katsomisen arvoinen kauhistelu.
Suositun kirjailija Mike Noonanin (Pierce Brosnan) raskaana ollut Jo-vaimo (Annabeth Gish) kuolee traagisesti ja Mike ei pysty enää kirjoittamaan. Hän näkee myös painajaisia, jotka ajavat hänet isoisältään perimälle kesämökille, jossa Jo vietti paljon aikaansa ennen kuolemaansa. Mike uskoo vaimonsa hengen puhuvan hänelle ja haluaa myös tietää pettikö tämä häntä jonkun toisen miehen kanssa, sillä Miken ei pitäisi pystyä saamaan lapsia. Mökillä ollessaan Mike tapaa Mattien (Melissa George), joka taistelee tyttärensä Kyran (Caitlin Carmichael) huoltajuudesta paikallisen liikemies Max Devoren (William Schallert) kanssa, joka on Kyran kuolleen isän isoisä. Mike joutuu osalliseksi huoltajuuskiistaan samalla kun alkaa pystyä taas kirjoittamaan vaimonsa hengen avustuksella. Mökillä tuntuu olevan myös jonkun toisen henkiolento, vuonna 1939 kadonneen blues-laulaja Sara Tidwellin (Anika Noni Rose), jonka mystistä katoamista Mike alkaakin selvittämään.
Mick Garris ohjasi Matt Vennen käsikirjoituksen pohjalta kaksiosaisen minisarjan televisiolle. Alunperin tarkoitus oli tehdä elokuva, mutta tekijät eivät saaneet verohelpotuksia kuvauksia varten, joten oli järkevämpi tehdä minisarja. Sarjan ensimmäinen osa onkin oikein toimivaa kauhudraamaa. Pierce Brosnan näyttelee hyvin pääroolin, eikä muissa rooleissa olevat Melissa George, Annabeth Gish, Anika Noni Rose ja Jason Priestley ole myöskään yhtään hassumpia. Tunnelma on oikein mielenkiintoinen koko ensimmäisen osan ajan. Ongelmat löytyvät toisesta osasta, jossa kuvaan astuu enemmän kauhuelementtejä. Mick Garrisin ohjaus toimii niin kauan kuin juoni pysyy järkevänä, mutta toisessa osassa mukaan tulee tyypillisiä elokuvien ja sarjojen pelottelukikkoja, jotka ovat tässä lähinnä naurettavia. Juonikin lähtee aivan väärään suuntaan kuin miltä vielä ensimmäisessä osassa vaikutti.
Heikkouksistaan huolimatta Bag of Bones tarjoaa paljon hyviäkin hetkiä, joiden takia suosittelen ehdottomasti sen katsomista. Varsinkin jos Stephen Kingin kirjoihin pohjautuvat elokuvat ja tv-sarjat ovat aiemmin miellyttäneet.

Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi tammikuussa kakkoselta


YLE TV2 alkaa esittämään Yhdysvalloissa jo huhtikuussa 2011 alkaneen Game of Thronesin ensimmäistä tuotantokautta. Sarja alkaa 12. tammikuuta ja esitetään aina torstaisin klo 22:00 ja uusintana maanantaisin. Jaksot ovat katsottavissa myös YLE Areenassa.
Katsoin itse sarjan ensimmäisen tuotantokauden jo keväällä 2011 ja täytyy kyllä todeta että kyseessä on yksi parhaimmista sarjoista joita olen katsonut. George R.R. Martinin kirjoittaman kirjan A Game of Thronesin (Valtaistuinpeli) pohjalta tehty sarja saavuttikin heti valtaisin suosion ympäri maailmaa ja kakkoskausi varmistui vain kaksi päivää ensimmäisen jakson esittämisen jälkeen. David Benioff ja D.B. Weiss vastaavat sarjan tekemisestä. He ovat myös käsikirjoittaneet sarjan jaksoja yhdessä Bryan Cogmanin, Jane Espensonin ja George R.R. Martinin kanssa. Jaksojen ohjaajina on toiminut Tim Van Patten, Neil Marshall, Brian Kirk, Daniel Minahan, David Nutter, David Petrarca, Alik Sakharov ja Alan Taylor.
Sarjan suunnittelu aloitettiin jo vuonna 2007. HBO osti oikeudet Martinin A Song of Ice and Fire (Tulen ja jään laulu) kirjasarjaan, johon on tähän mennessä tehty yhteensä kuusi osaa. A Game of Thrones oli siis vain ensimmäinen osan nimi, mutta sarjan nimeksi siis valittiin ensimmäisen kirjan nimi, eikä kirjasarjan nimeä. Ensimmäisen kauden yhteisbudjetti oli noin 50-60 miljoonaa dollaria. Pilotti kuvattiin vuonna 2009 ja ensimmäisen kauden loput jaksot vuonna 2010.
Rooleissa nähdään liuta varsin tunnettuja näyttelijöitä sekä ihan uusiakin tulokkaita. Sean Bean esittää Eddard Starkia, Michelle Fairley Eddardin vaimoa Catelyn Starkia, Kit Harington Eddardin äpäräpoika Jon Snowta, Isaac Hempstead Wright Eddardin poikaa Bran Starkia, Richard Madden Eddardin poikaa Robb Starkia, Sophie Turner Eddardin tytärtä Sansa Starkia, Maisie Williams Eddardin tytärtä Arya Starkia, Mark Addyn kuningas Robert Baratheonia, Lena Headey kuninkaan vaimoa Cersei Lannisteria, Jack Gleeson kuninkaan poikaa Joffrey Baratheonia, Nikolaj Coster-Waldau kuninkaan vaimon veljeä Jaime Lannisteria, Peter Dinklage kuninkaan vaimon veljeä Tyrion Lannisteria, Charles Dance kuninkaan vaimon isää Tywin Lannisteria, Emilia Clarke tapetun kuninkaan tytärtä Daenerys Targaryenia ja Harry Lloyd tapetun kuninkaan poikaa Viserys Targaryenia. Nämä eri suvut taistelevat valtaistuimesta samalla kun talvi on tulossa.
Martinin luoma maailma on hieman Taru sormusten herrasta maailmaa muistuttava, mutta eroaa siitä kuitenkin jo pelkästään seksin ja kieroilun määrässä. Hahmot eivät myöskään ole puhtaasti hyviä ja pahoja, vaan kaikista löytyy sekä hyviä että pahoja puolia. Taru sormusten herraan verrattuna Game of Thrones on myös huomattavasti realistisempi sarja. Vaikka siinä onkin mukana lähikäärmeitä ja taikuuttakin, se pysyy hyvin maanläheisenä eikä noita elementtejä näytetä ensimmäisellä kaudella kovinkaan hirveästi.
Mikäli ei ole sarjaa vielä katsonut, kannattaa siis katsella ensimmäinen kausi kakkoselta tammikuusta alkaen. Itse odottelen jo toisen kauden alkamista.

torstai 29. joulukuuta 2011

Sneakers


Sneakers (1992)
Ohjaus: Phil Alden Robinson
Käsikirjoitus: Phil Alden Robinson, Lawrence Lasker, Walter F. Parkes
Näyttelijät: Robert Redford, Dan Aykroyd, Ben Kingsley, Mary McDonnell, River Phoenix, Sidney Poitier, David Strathairn, Timothy Busfield, Eddie Jones, Stephen Tobolwsky, James Earl Jones
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 415
Pisteet: ****
Martin Bishop (Robert Redford) ryhmineen toimii turvajärjestelmien testaajina kaikenlaisille isoille yrityksille, kuten pankeille. Ryhmään kuuluva Donald Crease (Sidney Poitier) on entinen CIA-agentti, Darren "Äiti" Roskow (Dan Aykroyd) on salaliittoteoreetikko, murtovaras ja taitava teknikko, Irwin "Viheltäjä" Emory (David Strathairn) on sokea mutta hyväkuuloinen puhelinhakkeri ja ryhmän nuorin jäsen Carl Arbogast (River Phoenix) on tietokonehakkeri. Eräänä päivänä NSA-agentit Dick Gordon (Timothy Busfield) ja Buddy Wallace (Eddie Jones) saapuvat Martinin puheille ja kertovat tietävänsä tämän olevan etsintäkuulutettu hakkerointirikoksesta vuodelta 1969. He haluavat Martinin ryhmineen hankkivan heille erään matemaatikon kehittelemän "mustan laatikon", jonka tämä on suunnitellut venäläisille. Vastalahjana he poistaisivat rikossyytökset. Martin suostuu ja saa ryhmänsäkin mukaan, sekä entisen tyttöystävänsä Lizin (Mary McDonnell) avukseen. "Mustan laatikon" varastaminen onnistuu, mutta se osoittautuu vähän toisenlaiseksi kuin he luulivat ja väärissä käsissä sillä saisi suurta tuhoa aikaiseksi.
Yllättävää miten tuoreelta elokuvalta Sneakers tuntuu yhä tänäkin päivänä. Ensi-illasta tulee vuonna 2012 täyteen tasan 20 vuotta, mutta siltikin elokuvan teknologia tuntuu tuoreelta. Tai siis tokihan teknologia on jo ehtinyt muuttua aika toisen näköiseksi, mutta perusjutut ovat edelleen aika samat. Nykyään puhelinsysteemit ovat erilaisia, enemmän tietokoneella ohjattuja, joten puhelinhakkerointi ei varsinkaan ole enää kovin ajankohtainen juttu, paitsi kännyköissä, mutta siltikin tässä on varsin realistisella tavalla kuvattua hakkerointia, murtautumista ja turvasysteemejä. Ja varsinkin kun tätä vertaa vaikkapa vuonna 1995 valmistuneen Hackers elokuvan teknologiaan. Siinä mentiin puhtaasti fantasian puolelle, mutta tässä homma pidetään hyvinkin realistisena. Toki tämäkin on aika puhdas viihdeleffa, komedia oikeastaan. Ja juuri siinä piilee yksi elokuvan vahvuuksista. Hommaa ei oteta liian vakavasti. Mutta toisin kuin Hackersin kohdalla, tässä komedia myös toimii hienosti.
Robert Redford tekee yhden uransa parhaimmista rooleistaan. Tai eipä mies kovin useasti ole kehnoja rooleja tehnytkään. Mutta tässä Redfordin hahmo on juuri sopivan vakava ja samalla suorastaan huumoria tulviva. Sidney Poitierin esittämän Donaldin ja Redfordin esittämän Martinin väliset kohtaukset etenkin ovat toimivia. Mary McDonnell on tuttuun tapaansa myös hyvässä vedossa Redfordin entisenä tyttöystävänä. Mieleen jäi hyvin myös David Strathairnin esittämä sokea Viheltäjä, jolle keksittiin loppuun hyvin myös tekemistä. Dan Aykroyd ja River Phoenix kruunaavat kokoonpanon rooleillaan. Ben Kingsley on tässä pahisroolissa. Lopussa nähdään myös James Earl Jones.
Sneakers on hauska, jännittävä, tehokas ja mieleenpainuva rikosdraamakomedia, jota katsoessa tulee suorastaan ikävä tälläisiä elokuvia. Nykyään kun tälläiset elokuvat tehdään juuri niin kuin ei pitäisi, eli epäkiinnostavilla hahmoilla, liian nopeilla leikkauksilla ja heiluvalla kuvauksella, typerällä juonella ja huonoilla näyttelijöillä. Sneakersin yksi hauskimmista hetkistä oli kohtaus, jossa Redfordin esittämä Martin joutui liikkumaan mahdollisimman hitaasti välttääkseen turvajärjestelmän. Moista kohtausta ei nykyelokuvissa voisi enää edes tehdä, aina pitää olla hirveää kohkaamista ettei katsoja tylsistyisi. Mutta juuri päinvastoinhan siinä useimmiten kyllä käy. Kohkaaminen on tylsää, Sneakers sen sijaan on erinomainen elokuva, josta voisi nykyelokuvien tekijät ottaa mallia.